Nieuws herinrichting Merkebuorren

De herinrichting van onze hoofdstraat De Merkebuorren nadert zijn voltooiing. Na de bouwvakvakantie wordt nog de nieuwe muziekkoepel geplaatst en worden er nog wat nabewerkingen gepleegd waaronder het planten van nieuwe bomen en het plaatsen van nieuwe lantarens. Ook hopen we dat dan de vervuiling door het ongeluk met de dieselauto is opgelost.

Ook de mooie kunstpalen, gemaakt door Jikke van de Waal-Bijma zijn nu geplaatst.

We krijgen veel positieve reacties van dorpsgenoten over hoe het geheel is geworden.

Echter door de meer “share space”(gedeelde ruimte) ontstaan er ook wat nieuwe problemen waar we met elkaar iets aan moeten proberen te doen.

Aan de Merkebuorren wilden de aanwonenden graag de hoge drempels kwijt vanwege de herrie en het ontstaan van scheuren in de muren bij zwaar verkeer. Dat is meegenomen in de nieuwe inrichting. Nadeel hierbij is dat er harder gereden wordt als het niet druk is. Willen we het verblijfskarakter van ons dorp handhaven, zullen we toch moeten proberen ons aan de maximum snelheid te houden.

Dan het parkeren op de trottoirs. Daar waar het trottoir breed genoeg is kan geparkeerd worden tussen de bomen. Op de plekken waar de trottoirs smal zijn, is het niet de bedoeling de hele auto op het trottoir te zetten, maar eventueel met slechts twee wielen op het trottoir. Zodanig dat aan de gevelzijde rolstoelen, rollators, spelende kinderen en wandelaars nog kunnen passeren. Dit heeft ook een positief effect op de snelheid van het verkeer.

Het moet misschien allemaal even wennen, maar als we samen ons best doen hiervoor ontstaat een veilige verblijfssfeer in plaats van een doorrace situatie in ons prachtige dorp.

Met vriendelijke groet, namens de Stuurgroep N381, Joop van Bergen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *