Eerste kunstwerken geplaatst in het vernieuwde dorpscentrum

plaatsen kunstwerken Merkebuorren juli 2015 (4)Vandaag zijn de eerste paaltjes geplaatst aan de Merkebuorren. De kleine kunstwerken zijn ontworpen door Jikke van de Waal-Bijma, beeldend kunstenaar en inwoonster  van Wijnjewoude. De paaltjes zijn gemaakt van Cortenstaal en zijn bedoeld om het verkeer op de verbrede weg van de stoepen te houden. De paaltjes hebben een relatie met het grote kunstwerk dat t.z.t. op de Trijehoek zal worden geplaatst. Elk paaltje heeft foto’s met historische opnamen van huizen in de buurt van het paaltje en van de situatie zoals die nu is. Ook is in het staal van elk paaltje de vorm van een blad en van een vogeltje uitgestanst. Beide verwijzen naar het nog te plaatsen grote kunstwerk aan de Trijehoek.plaatsen kunstwerken Merkebuorren juli 2015 (1)

 

 

 

De eerste twee werden vanochtend geplaatst op aanwijzing van Jikke van de Waal in aanwezigheid van Joop van Bergen, voorzitter van de stuurgroep N381.

 

 

plaatsen kunstwerken Merkebuorren juli 2015 (3)

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *