Wie nodig jij uit deze zomer?

Doe mee aan de zomeractie: Wie nodig jij uit deze zomer?

dorpssteunpunt ik nodig je uit (1)Veel mensen zien als een berg op tegen de zomervakantie. Het lijkt wel alsof heel Nederland op vakantie is en de meeste verenigingen en andere activiteiten hebben een zomerstop. Mensen die al weinig contacten hebben, voelen zich in deze periode extra eenzaam.

 

 

Stuur een kaartje!

Iedereen kent wel iemand voor wie de zomer is van weinig sociale contacten. Een oude buur, een familielid, een kennis, een schoolkameraadje of iemand uit de straat. Soms is er sprake van eenzaamheid. Eenzaamheid kan iedereen overkomen, zeker bij verlies van een dierbare of als de gezondheid het laat afweten. De gemeente, Timpaan Welzijn, het dorpssteunpunt roepen iedereen op om te letten op mensen die zich mogelijk eenzaam voelen in de zomer. Verras deze mensen eens met een kaartje en spreek af om bij te praten of samen iets te ondernemen!

Hoe werkt het?

Vanaf 6 juni 2015 is een speciaal kaartje beschikbaar waarmee je iemand kunt uitnodigen. Op dit kaartje kun je aankruisen wat je wilt gaan doen. Het kaartje kun je ophalen bij De Swingel, het gemeentehuis, Timpaan Welzijn (Badweg 28, Gorredijk)   Natuurlijk kun je ook zelf een kaartje sturen, even bellen of gewoon langslopen. Ook kun je een e-card sturen via www.wienodigjijuit.nl

Prijsvraag voor het mooiste verhaal

Na afloop van het bezoekje of uitje kunnen mensen hun ervaringen al of niet voorzien van een foto met elkaar delen op het Facebookaccount van Timpaan Welzijn Opsterland. Degene met het mooiste verhaal dingt mee naar een dinerbon voor twee personen. De uitslag wordt tegen 14 augustus bekend gemaakt.dorpssteunpunt ik nodig je uit (2)

Meer informatie over de zomeractie kunt u vinden op www.samentegeneenzaamheid.nl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *