Berichten van Plaatselijk Belang

Herinrichting op schema

De Merkebuorren is zo goed als klaar. In het najaar worden bomen gepland en momenteel is bouwbedrijf Roelofs bezig met de Mounleane. Het dorp heeft hiermee een aantrekkelijke en gastvrije uitstraling gekregen. Nu is het ieders verantwoordelijkheid om de shared space (gedeelde ruimte) met gevoel voor verantwoordelijkheid te gebruiken. Laten we zorgen dat jong en oud zich veilig kan voelen in onze ‘dorpsstraat’ en zo met plezier zijn boodschappen doet, naar school gaat of gewoon een ommetje maakt.

Heeft u de oude foto’s op de paaltjes van Jikke van de Waal al eens rustig bekeken? Zo vormen deze palen een stille getuige van vroeger tijden, terwijl ze nu ook dienst doen als verkeersgeleider. De vogels en bladeren die er in zijn uit gestanst hebben een directe relatie met de boom die over een tijdje de Driehoek zal sieren. Het artikel dat van Jikke’s kunstwerk is verschenen in de kunt u lezen in de N381 nieuwsbrief van juni.

 

Nieuwe muziekkoepel open tijdens Willedei

Op het moment van schrijven is het nog even spannend of de nieuwe muziekkoepel op 5 september klaar is.  In dat geval houdt eigenaar PB tijdens de Willedei ‘open koepel’.

U bent van harte uitgenodigd het gloednieuwe exemplaar die dag van buiten en van binnen te komen bewonderen. Het oorspronkelijk windwijzer-trompetje is weer helemaal opgefrist door de maker Gooitzen Donker.

Wij mogen u gastvrij onthalen met koffie/ thee van restaurant De Stripe en de overheerlijke Willedei koek van bakker van der Molen. Even verderop bij de bakkerij kunt u de Willedei koek kopen.

PB gaat aan de slag met een programma waarbij de muziekkoepel regelmatig onderdak zal geven aan diverse muzikale en andere creatieve ‘uitspattingen’. Als u daarvoor nog goeie ideeën hebt, we horen ze graag.

In de koepel zullen ook mensen van WEN aanwezig zijn om u te informeren over de voortgang van dit project. Zie ook de nieuwsbrief van WEN van september 2015, die recent is verschenen

 

Buurtbus dreigt ‘om te vallen’

Een flink tekort aan vrijwillig chauffeurs dreigt het einde van de buurtbus in te luiden. Een bedreiging die rechtstreeks raakt aan de mobiliteit en het sociale leven van onze ouderen. Dat kunnen we als dorpsgenoten toch niet laten gebeuren.

Omdat er onvoldoende financiële ruimte is voor betaalde chauffeurs hopen de dorpen dat er genoeg mensen zich aanmelden als vrijwillig chauffeur. Houdt u wel van autorijden, heeft u rijbewijs B en wilt u mensen graag een plezier doen, dan is dit misschien net iets voor u.

De chauffeur doet 1 dagdeel per week ‘dienst’, waarbij hij vanuit het eigen dorp kan opstappen. Gebruik van eigen auto is dus niet nodig. Vervanging wordt door de coördinator verzorgd. De kandidaat-chauffeurs ondergaan een door de gemeente betaalde medische en rijvaardigheidskeuring. Een EHBO diploma is niet nodig.

Lijkt het u wat? Neem dan contact op met Wilma Huisman of Arnold Bosma van de gemeente. De buurtbus wordt ondergebracht in een stichting waarvoor men nog vrijwillig bestuurders en een administratieve kracht zoekt.

PB hoopt van harte dat de buurtbus voor onze ouderen kan blijven bestaan.

Peuteropvang De Telle gaat gewoon door

Esther Russchen krijgt een bloemetje overhandigd door Grietje Rooks

Dankzij onze ondernemende dorpsgenoot Esther Russchen kon peuteropvang De Telle op 17 augustus weer gewoon van start gaan. Esther heeft De Telle overgenomen van Timpaan Welzijn en zal de peuteropvang op de bekende wijze voortzetten. PB vindt het fantastisch dat deze uiterst waardevolle voorziening voor behouden blijft en heeft de dankbaarheid van het dorp onderstreept met een mooi nazomerboeket voor de nieuwe eigenaar. Er is nog plaats in beide groepjes.

Reflecterende huisnummers

Bij noodgevallen is het heel belangrijk dat hulpdiensten ook in donker uw adres goed kunnen vinden. Daarom biedt Plaatselijk Belang u de mogelijkheid om tegen een zeer vriendelijke prijs een reflecterend huisnummer bij de weg te plaatsen of aan uw huis te bevestigen. De koplampen beschijnen het nummer vanaf ca 50 meter. Door deze huisnummers collectief in te kopen scheelt het bijna 40% in de prijs. Bovendien geeft het een rustiger en duidelijker beeld als de nummers langs de weg allemaal dezelfde stijl hebben.

Bij deze Ban heeft u een flyer ontvangen met daarop de werkwijze voor bestelling, levering en betaling. U kunt uw huisnummer zowel persoonlijk, schriftelijk als per email bestellen. Op de Willedei kunt u de huisnummerplaatjes en paaltjes in de nieuwe muziekkoepel bekijken.

We vertrouwen er op dat de buurtverenigingen hun ouderen, of andere buurtgenoten die dat goed kunnen gebruiken, willen ondersteunen bij de bestelling, het afhalen en plaatsen van de huisnummers. Graag uw aandacht hiervoor, juist ook omdat het zo belangrijk is voor minder mobiele mensen.

 

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *