Filmavond Amnesty International

Op vrijdagavond 9 oktober as. organiseert de werkgroep Amnesty een filmavond voor alle belangstellenden voor het werk van Amnesty. Op de avond zal de film ‘Back to the square’ worden vertoond. Na de revolutie in januari 2011 en de euforie op het Tahrirplein in Egypte is het doel van de demonstranten bij lange na niet bereikt. Vijf Egyptenaren (onder andere een kamelendrijver en een studente) die hun leven overhoop zagen gegooid vertellen hoe het hen sindsdien is vergaan. Het is een indrukwekkend verhaal, waarin (schendingen van) mensenrechten centraal staan, belicht vanuit een alledaags perspectief. Uiteindelijk luidt de vraag: Wat hebben de offers op het Tahrirplein opgeleverd?

  • Waar: Dúnhoeke, Mjumsterwei 16, Bakkeveen (naast het zwembad)
  • Aanvang: 19:45
  • Toegang: gratis

Namens de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o.,
Hendrik Jan Haanstra

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *