Pinksterfeest Wijnjewoude luidt de noodklok

Bron: Friesch Dagblad. Zaterdag 26 september.

Wijnjewoude – Het bestuur van het Pinksterfeest Wijnjewoude heeft een dringende oproep gedaan om nieuwe bestuursleden. Als er geen nieuwe bestuursleden bijkomen, wordt het voortbestaan van het meerdaagse pinksterfeest bedreigd.

Na zeven jaar treedt voorzitter Saskia Veenstra af, en met haar twee andere bestuursleden. Daarmee telt het algemeen bestuur nog slechts twee leden. De organisatie doet de oproep nadat eerdere pogingen om bestuursleden te vinden niet zijn geslaagd. ,,Veel vrijwilligers zijn ook al actief in de betrokken kerken”, zegt bestuurslid Daniela Donker. ,,We vissen altijd in dezelfde vijver. Daarom treden we hiermee nu naar buiten. Het is niet noodzakelijk dat bestuursleden lid zijn van de deelnemende kerken. Het belangrijkste is dat mensen achter de visie staan.”

Die visie verwoordt de stichting met de zendingsopdracht van Jezus aan zijn discipelen uit Matteüs 28: ‘Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen.’
Dit jaar werd het Pinksterfeest bezocht door ruim 3300 mensen, met activiteiten van vrijdagavond tot en met maandag. Het algemeen bestuur trekt de kar en zet de lijnen uit. Dat wordt uitgewerkt door diverse werkgroepen, zoals de opbouw-, catering- en liturgiecommissie. Verspreid over de werkgroepen zijn zo’n dertig mensen actief. ,,Deze functies zijn wat gemakkelijker in te vullen. Het gaat om meer afgebakende taken”, zegt Donker. ,,Zonder nieuwe bestuursleden zullen we echter moeten kijken of het wel haalbaar is het festival komend jaar te organiseren.”
Voor het eerst sinds een aantal jaar is Pinksterfeest Wijnjewoude afgesloten met een tekort. Het gaat om 2200 euro op een begroting van zo’n 30.000 euro. ,,De kosten gingen wat omhoog, terwijl er wat minder geld is binnengekomen via de sponsoren.” De organisatie hoopt het financiële gat te dichten met een benefietconcert op 22 november. Het programma wordt binnenkort bekend.
Ook Pinksterfeest Veenklooster kampt dit jaar met een tekort, laat voorzitter Peter Attema desgevraagd weten. Het gaat om zesduizend euro op een begroting van zo’n 40.000 euro. ,, We zijn druk bezig om de kerken te vragen om nog bij te springen”, zegt Attema. ,,We hebben veel minder ontvangen in de collectes. Met name tijdens de openluchtdienst maandag waren er minder bezoekers doordat het weer niet zo goed was. We zijn niet direct zenuwachtig, maar zo’n tekort moet je niet elk jaar hebben.”

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *