Nieuwe website voor Coöperatie WEN

WEN heeft een nieuwe website! Via www.wen.frl  word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen bij WEN. Leden van de coöperatie hebben de mogelijkheid om via het forum met elkaar ervaringen te delen en kennis uit te wisselen. In de toekomst zullen de leden van de coöperatie via stemmingen op het beveiligde deel van de website besluiten kunnen nemen over de plannen van de coöperatie.

De meest recente nieuwsbrief ‘Stap voor Stap’ staat ook op de nieuwe site.

Vanavond, donderdag 12 november om 19.30 uur, wordt in de Swingel een vervolg gegeven aan de informatie- en inspiratieavond van 15 oktober jl. Iedereen – lid of geen lid van de coöperatie – wordt van harte uitgenodigd om met ons verder te denken over de vraag:

Hoe gaan we samen duurzame energie opwekken?

Een uiterst interessante vraag, zo bleek tijdens de inspirerende WEN bijeenkomst op 15 oktober jl. Onder leiding van Haryt Dijkman (Provinsje Fryslân) hebben de  enthousiaste aanwezigen in groepjes bedacht hoe we als dorp met de huidige technieken in 10 jaar energieneutraal kunnen worden. Na wat informatie over kosten, opbrengsten en  ruimtebeslag etc.  werd er  druk gefilosofeerd over  zonnepanelen op daken of zonneveld,  over nok- en andere windturbines,  vergisters en zelfs over een dorpsmolen.

Per groep werd bedacht op welke locaties de diverse opwekkingstechnieken ingezet zouden kunnen worden waarna ze met gekleurde stickers op de kaart van Wijnjewoude  werden geplakt. De 6 groepskaarten lieten zien dat er heel verschillend gedacht wordt over hoe de energieneutraliteit van Wijnjewoude het best behaald kan worden.oprichting cooperatie 15 oktober 2015 (34)

Vanavond krijgen we via virtuele beelden van Wijnjewoude en buitengebied een indruk hoe de door de zes groepen bedachte maatregelen er in de werkelijkheid uit zouden komen te zien. Dat zou wel eens heel verrassend kunnen zijn. Het is vanavond de bedoeling dat we samen inzicht krijgen in de landschappelijke consequenties van de diverse opties. Zodat ook dat element kan worden meegenomen bij de coöperatieve besluitvorming over hoe we samen voldoende duurzame energie gaan opwekken.

U wordt van harte uitgenodigd om vanavond dit tweede deel van de workshop mee te maken. Ook al ben je de eerste keer niet geweest, je krijg zo wel duidelijk hoe diverse maatregelen er in de praktijk uitzien.  Dit is zeker ook interessant voor agrarische en andere bedrijven met grote daken

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *