Sinterklaas aangekomen **breaking news**

-van onze verslaggeverpiet-

intocht Sinterklaas 2015 (21)Sinterklaas is aangekomen! Niet veel maar toch gauw wel een kilootje of drie. Waarschijnlijk heeft hij te veel pepernoten gegeten. Wijnjewoude was vanochtend in elk geval in rep en roer. Bakkerpiet was onvoorzichtig geweest met de oven en bijna was het hele pepernotenhuis afgebrand! Gelukkig was de brandweer net op tijd en kon de boel nog worden geblust en liep het met een sisser af. Omdat Sinterklaas in alle consternatie bijna te laat was voor de intocht, hebben de stoere brandweerlieden en de brandweerpiet hem met de brandweerauto naar het dorp gebracht. En zo kwam alles toch nog goed.

Daarna ging Sinterklaas in open rijtuig en voorafgegaan door showband Oerterp op weg naar de Swingel voor een groot feest. En op dat feest mochten de kinderen verkleed komen als hun favoriete beroep. En wat denk je? Het lijkt erop dat de meeste kinderen later zwarte piet willen worden, of witte piet of zelfs Sinterklaas!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *