Amnesty actief in decembermaand

Op vrijdag 11 december 2015 doet de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o. mee aan de landelijke schrijfmarathon. Op meer dan 200 plaatsen in Nederland worden rond 10 december brieven (in 2014: 70.000) geschreven voor mensen van wie de mensenrechten worden geschonden. In de bibliotheek van Ureterp vindt u de hele dag de tafel van Amnesty met brieven en vanaf 19.00 is de werkgroep aanwezig. logo amnesty

Op zaterdag 19 december 2015 vindt u onze werkgroep met een kraam op de kerstmarkt in Bakkeveen. De kerstmarkt wordt gehouden bij stichting Cavia aan de Kreilen 4 en is van 10.00 tot 16.00. Onze petities zijn deze keer voor de schending van mensenrechten in Midden- en Zuid-Amerika.

Tenslotte organiseert onze werkgroep traditiegetrouw met kerst de kaartenactie. Aan mensen in verschillende landen, die gevangen zitten om reden van geloof, sekse, politieke of maatschappelijke overtuiging of aan gevangenen die de doodstraf hebben gekregen, worden kaarten gestuurd. Dit kleine gebaar van een kaart is voor deze mensen van grote betekenis. Ook u (of uw kerk of jullie school) kan hieraan meedoen: de kosten bedragen alleen een postzegel.

Namens de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o., Hendrik Jan Haanstra (voor de kaartenactie: 0594-644305)

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *