Berichten van Plaatselijk Belang

Sinterklaas

Als u dit leest is Sint jarig of misschien net weer vertrokken. Maar wat hebben die goede man en zijn Pieten dit jaar weer een fantastisch onthaal gehad in Wijnjewoude! Grote complimenten aan de organisatie. ‘Jullie mogen het nog eens doen’.

 Evenemententerrein

Deze winter gaat de gemeente de directe omgeving van het evenemententerrein opknappen zodat de wateroverlast  verminderd wordt en de toegankelijkheid verbetert. De sloten worden uitgebaggerd en wild gegroeide heesters en bomen gekapt. Ook wordt een inrit van graskeien voorzien. We hopen dat we volgend jaar op een droog en goed bereikbaar terrein weer mooie evenementen kunnen organiseren.

 De nieuwe koepel aangelicht

Nu de Merkebuorren prachtig is opgeknapt, en het dorp daardoor een vriendelijke en gastvrije uitstraling heeft gekregen, zijn we ook heel blij met de mooie koepel.  muziekkoepel 2015 (6)Met de nieuwe plaats op het plein en de bankjes rondom is het nog meer een kenmerkend en aantrekkelijk punt van samenkomst geworden. Ook toeristen kunnen er heerlijk even uitrusten.

In de eerste week van december wordt door installatiebedrijf de Boer de verlichting in en om de koepel aangebracht, waarbij de pilaren worden aangelicht. Zo gaan we met een prachtig verlichtte nieuwe koepel de kerstperiode in.

Zin in kerstklanken vanuit de nieuwe koepel? Op de avond van woensdag 23 december geeft het koor ‘Looft den Heer’ om 19.30 uur een informeel kerstconcertje.

Carbidschieten

Het wordt al echt een traditie.  Op oudejaarsmiddag op het evenemententerrein met elkaar genieten van het knalgezellige carbidschieten (13.00 tot 18.00 uur). carbid schieten 2013 (24)Gehoorbescherming wordt aanbevolen ook voor de toeschouwers/-hoorders.

Net als de afgelopen jaren verzorgt PB weer een koek-en-sopie tent en kunnen we de inwendige mens verwennen met warme chocolademelk en oliebollen en heerlijke snert waarop restaurant De Stripe trakteert. Wat een voorrecht om zo’n sponsor in eigen dorp te hebben. We wensen alle dorpsgenoten een fijne jaarwisseling.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *