Berichten van Plaatselijk Belang

Het bestuur wenst u allen een gezond en goed 2016 waarin u met plezier in Wijnjewoude woont. We hopen met elkaar verder te bouwen aan een mooie toekomst voor ons dorp.

Daarvoor hebben we uw hulp nodig, al is het maar zo nu en dan. Want ook in 2016 gaan we samen met dorpsgenoten, in werkgroepen verder met de ontwikkeling van allerlei plannen. Belangrijke aandachtsgebieden zijn bijvoorbeeld saamhorigheid, goede huisvesting voor jong en oud, leuke activiteiten, goede voorzieningen en natuurlijk ook onze leefomgeving en duurzaamheid.

Onderwerpen genoeg om uit te kiezen en misschien zelf over mee te denken of mee te helpen. Wat zou het prachtig zijn als we zo allemaal ons steentje bijdragen aan een fijn dorp. Laat maar weten waar je belangstelling voor hebt.

Nieuwjaarsborrel

Voor iedereen die zich betrokken voelt houden we op vrijdag 15 januari een gezellige Nieuwjaarsborrel met een leuke oude dorpsfilm uit 1966.

Koepel, kerst en carbid

Wat was de koepel prachtig in kerstsfeer. Mede dankzij de betrokkenheid van buurt en koor konden velen genieten van de warme en gezellige sfeer met vuurkorven, chocolademelk en kerstkoorklanken. De koepel blijkt een goede akoestiek te hebben en het pleintje is gezellig om even samen te komen. Het experiment is geslaagd en we hopen dat er in 2016 regelmatig leuke optredens zullen volgen.

Het carbid schieten op het evenemententerrein was erg gezellig. Er was veel publiek, het weer was aangenaam en men genoot van de warme chocolademelk, de oliebollen gesponsord door bakker van der Molen en de heerlijke snert waarop de Stripe weer trakteerde. Iedereen bedankt voor deze leuke oudejaarssfeer.

Herinrichting Merkebuorren

Hoewel het er na de herinrichting mooi uitziet, zijn er toch nog onderdelen die onderwerp van zorg zijn voor de stuurgroep N381 en de buurt. Het laatste woord is nog niet gesproken. Ook de te hoge snelheid van sommige automobilisten baart zorgen. Het werkt vast verkeersremmend als we hier en daar de auto op de weg parkeren in plaats van op de stoep.

Jaarlijkse ledenvergadering 22 maart

Reserveer deze datum vast in de agenda. Na het formele gedeelte komt de geschiedenis van ons dorp aan bod, dus zorg dat je erbij bent.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *