It Twaspan wint prijs Sportgala Fryslân

Basisschool It Twaspan won woensdag in Heerenveen de ‘Sport op Basisscholen prijs’. Het uitreiken van deze prijs is uniek voor Friesland.

It Twaspan heeft gewonnen met een filmpje over sport en gezonde voeding. Het project op school werd begeleid door juf Anja, vakdocent gym en buurtsportcoach. Juf Anja geeft eenmaal per week gym op de school. Op de site van It Twaspan zie je het filmpje en de prijsuitreiking in Heerenveen. In het filmpje is ook te zien dat It Twaspan meedoet aan het EU-schoolfruit project. De school ontvangt 21 weken gratis 3 stuks groente/fruit per leerling per week en maakt gebruik van de EU-Schoolfruit-lessen en materiaal voor het digibord.

Negen leerlingen togen in feestelijke kleding naar Heerenveen en ontvingen daar hun prijs: een zwart en verguld estafettestokje met gravure erin. Dit stokje wordt volgend jaar aan een andere school doorgegeven, want het is een wisselprijs. Verder ontving de school een cheque van 1.000 euro  voor een speeltoestel op het vernieuwde schoolplein. Ook brengt de Foodtruck Mama Mascha een bezoek aan de school voor een workshop koken in de mobiele keuken. B&W feliciteerde de school met bloemen en de gemeente trakteerde op fruit voor alle leerlingen.

Sjinkie Knegt werd uitgeroepen tot Friese Sportman van het jaar. Als in 2026 een oud-leerling van It Twaspan deze eer te beurt valt, weten wij nu waar daarvoor de basis is gelegd!

it twaspan wint Sport op Basisscholenprijs

www.sportgalafryslan.nl

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *