Jeroen Bosch Competitie

Oproep voor beeldend kunstenaars!!

Is het ook jouw droom in een museum te exposeren? Nou misschien gaat dat wel gebeuren, dus grijp je kans en geef je op voor de Jeroen Bosch competitie voor beeldend kunstenaars.

Het jaar 2016 is uit geroepen tot het Jheronimus Bosch jaar. Het is dan 500 jaar geleden dat deze beroemde schilder in Den Bosch overleed. Hier wordt landelijk uitgebreid bij stilgestaan. Het wordt een groots nationaal evenement.jeroen bosch japke weij (1)

Voor de organisatie van Kunstweekend Beetsterzwaag was dit aanleiding om dit komend jaar ook als thema te nemen en een competitie uit te schrijven voor beeldend kunstenaars om zich te laten inspireren door Jeroen Bosch en zijn schilderijen.

De ingezonden werken zullen op 1, 2 en 3 juli tijdens het Kunstweekend Beetsterzwaag worden geëxposeerd in Huize Lyndenstein en de tuin ervoor.jeroen bosch japke weij (2)

De oproep is ook bedoeld voor beeldhouwers zodat de tuin van Lyndenstein wordt omgetoverd tot bijvoorbeeld een hemels paradijs of een tuin der lusten, beide panelen van de grote meester. Er zijn drie prijzen te winnen waaronder een plekje in Museum Opsterlân, een beeldhouwwerkje beschikbaar gesteld door kunstenaar Henk de Boer (ook bekend van Lanterfanten) en een “masterclas” bij een bekende kunstenaar. De beoordeling van de inzendingen gebeurt door een drietal juryleden en de prijsuitreiking zal zondag 3 juli in de namiddag plaatsvinden.

Kijk voor de voorwaarden bij www.kunstweekendbeetsterzwaag.nl. Je kunt met maximaal 3 werken meedoen en de deelnamekosten bedragen € 15,– per ingezonden werk. Inschrijving kan tot 29 februari 2016 door een mailtje te sturen naar Japke Weij:  japke.weij@gmail.com.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *