Staatsbosbeheer zet studenten bos uit na ‘angstaanjagend ritueel’

Bron: RTV Noord

Zo’n dertig studenten uit Groningen hebben vrijdagavond nogal wat opschudding veroorzaakt in de bossen bij het Friese Wijnjewoude. De studenten hielden daar een ontgroeningsritueel met een groot vuur, een hoop lawaai en zwaarden. Boswachters spraken de studenten aan en zetten ze het bos uit.

Kapotte flesjes

Staatsbosbeheer had al het idee dat de studenten dit weekeinde rotzooi zou schoppen in de bossen. De voorgaande twee jaar gebeurde rond deze tijd namelijk exact hetzelfde. Toen waren boswachters nog dagenlang bezig om de rommel op te ruimen en de schade te herstellen. De studenten staken bankjes in brand en lieten lege bierblikjes en kapotte flesjes rondslingeren.

Minder schadelijk alternatief

Dit jaar waren de bosbeheerders de groep te vroeg af, waardoor erge schade kon worden voorkomen. Staatsbosbeheer gaat samen met de studenten bekijken of er een minder schadelijk en angstaanjagend alternatief kan worden bedacht voor aankomende jaren, vertelt boswachter Roel Vriesema tegen Omrop Fryslân. ‘Open vuur kan natuurlijk niet, maar we kunnen wel een heel mooie route uitstippelen met lampjes.’

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *