Opsterland stoplichtvrij

verwijderen stoplichten Trijehoek maart 2016 (9)De enige stoplichten in de gemeente Opsterland zijn niet meer.

Vanochtend heeft aannemer Boskalis in Wijnjewoude de verkeerslichten op de kruising van de Weinterp met de voormalige N381 weggehaald. Een nieuw stapje in de gebiedsontwikkeling welke een uitvloeisel is van het verleggen van de N381.

De kruising dateerde van 1953 toen de weg vanaf Donkerbroek werd doorgetrokken richting Drachten. Daarvoor was het een ‘Trijehoek’ en dat wordt het nu weer. De stoplichten stonden er vanaf 2002. Nu ze verwijderd zijn, staat niets een verder herstel van de oorspronkelijke Trijehoek meer in de weg  en is Opsterland definitief een stoplichtvrije gemeente.

 

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *