Dodenherdenking op 4 mei in Wijnjewoude

Op woensdag 4 mei wordt weer de jaarlijkse dodenherdenking door Plaatselijk Belang georganiseerd. Het programma ziet er als volgt uit:

Iedereen wordt uitgenodigd om 19.45 uur samen te komen bij de Tsjerkereed, naast de voormalige pastorie. Vanaf dit punt volgt een stille rondgang naar het monument op de dodenherdenking 4 mei 2014 (6)begraafplaats. Vervolgens wordt een declamatie verzorgd en vindt de kranslegging plaats door twee kinderen van de beide basisscholen. Om 20.00 uur wordt er twee minuten stilte in acht genomen, waarna muziekvereniging Euphonia twee coupletten van het Wilhelmus begeleidt. Tijdens het luiden van de klokken verlaten we de begraafplaats en wordt de stoet ontbonden.

Het is opmerkelijk en van grote betekenis dat steeds meer mensen de dodenherdenking bijwonen. Plaatselijk Belang gaat er vanuit dat ook nu weer veel inwoners, jong en oud, zich aangesproken voelen en mee zullen doen zodat we een waardige herdenking kunnen houden.

Omdat het vorig jaar zo gewaardeerd werd, wil PB ook dit jaar speciale zorg geven aan onze ouderen die de oorlog zelf hebben meegemaakt. U mag zich bijzonder uitgenodigd voelen. Wij zorgen weer voor vervoer, voor een zitplaats bij het monument en voor begeleiding. Bent u slecht ter been dan kunnen we ook een rolstoel voor u regelen. Uw wens voor rolstoel of vervoer graag tijdig opgeven via 0516-480562. 

Bestuur Plaatselijk Belang

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *