‘Gedragen worden’ thema Pinksterfeest Wijnjewoude

pinksterfeest‘Open je hart’ was het thema van het Pinksterfeest in 2015. Het was een prachtig Pinksterweekend met diensten die mooi op elkaar aansloten. Helaas sloot Stichting Pinksterfeest Wijnjewoude het seizoen af met een tekort aan bestuursleden en financiën. Een daverend benefietconcert rekende af met het financiële tekort en een week later kwam ook een interim bestuur tot stand die met frisse moed aan de slag is gegaan om het Pinksterfeest voor dit jaar te organiseren. Zo heeft ds. Joost van den Brink van de PKN-kerk Wijnjewoude-Hemrik zich dit seizoen verbonden aan het Pinksterfeest. Als bestuur voelen we ons gedragen door God, juist als het moeilijk is.

Er is over ‘gedragen worden’ een overbekend gedicht met de titel “Voetstappen in het zand”. Twee paar voetstappen, vlak naast elkaar, want de dichteres (Margaret Fishback Powers) beschrijft de ervaring dat God aan haar zijde gaat. Behalve juist daar waar het het moeilijkst was, daar staat maar één paar voetstappen. Liefdevol onthult God in het gedicht dat Hij haar daar heeft gedragen. Ik vind het een ontroerend gedicht.

Maar gedragen worden is één kant van de medaille. God geeft ons in de schepping grond onder de voeten om daar zelf onze weg op te vinden. Het woord ‘Ga’ komt 572 keer voor in de Bijbel. Het is dus evenzeer voluit bijbels om zelf op weg te gaan, met vallen en opstaan. Voor geen mens is het goed om altijd gedragen te worden, ook niet in het geloof. Geloven is een samenspel tussen God en mensen. Als het nodig is, zal Hij ons dragen. Die belofte staat. Maar op andere momenten worden wij op onze eigen voeten gezet en op weg geroepen. Om verantwoordelijkheid te dragen, om elkaar te helpen dragen en om het evangelie uit te dragen.

Vanuit die verantwoordelijkheid is het Pinksterfeest terug gegaan naar de basis met de traditionele zangdienst op zondagavond en de sprankelende evangelisatiedienst op Pinkstermaandag. Tegelijk geeft dat ruimte aan Unite in Christ om hun Festival 316 op de zaterdag voor Pinksteren te organiseren. Zo ontstaat er een prachtig afwisselend programma in het Pinksterweekend dat goed op elkaar aansluit.

Spreker op Pinksterzondag 15 mei is Ruth van Gulik-Renooij. Muzikale invulling wordt verzorgd door het Christelijk Ooststellingswerfs mannenkoor onder leiding van Jacob Hoekstra met Ruth Pos op het orgel. Pinkstermaandag wordt de muziek verzorgd door LEV, spreker is dan Wim Grandia. Tegelijk is er een speciale Kinderdienst met Carla Vis theater Poppenenmeer.nl. Aanvullend is er een broodmaaltijd en een sing-out met De Bazuin uit Ureterp. Het belooft een prachtig Pinksterfeest te worden!

Uiteraard wil het bestuur voorkomen om ook dit jaar met rode cijfers te komen. Uitgangspunt blijft dat het Pinksterfeest voor iedereen gratis toegankelijk is. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Deze kosten zijn € 15 per bezoeker. Gelukkig dragen de kerken en sponsoren ook bij aan de nodige inkomsten, maar dat is zeker niet kostendekkend. We hopen dat u hier aan wilt denken voor de collecte.

Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bestuursleden. Draag je het Pinksterfeest een warm hart toe en vind je het leuk om de handen uit de mouwen te steken, meld je dan aan via info@pinksterfeest.org.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *