Glasvezelproject nieuwsupdate

Er gebeurt van alles achter schermen bij het glasvezelproject in het buitengebied van Hemrik, Lippenhuizen en Wijnjewoude. Er is veel in beweging.

Vorig jaar zijn wij samen met Lippenhuizen en Wijnjewoude een werkgroep gestart om te kijken naar de haalbaarheid van glasvezel in het buitengebied. Uit de peiling bleek dat er voldoende interesse en belangstelling was om er mee door te gaan. Wij hebben als werkgroep bekeken in welke vorm dit project tot leven te brengen met een bijbehorend en passend financieel plaatje. Er zijn verschillende gesprekken geweest met andere initiatieven in de Provincie, gemeente Opsterland en Provincie Fryslân.

In de media is gemeld dat Provinciale Staten snapt dat ze het anders moeten gaan organiseren om te zorgen dat alle witte gebieden snel internet krijgen. Wij zijn zelf met de gemeente in gesprek over een coöperatie welke zorgt dat er een betaalbare en betrouwbare glasvezelaansluiting komt. Dit kost de nodige tijd en nu met het gewijzigde beleid van de Provincie is er onduidelijkheid ontstaan wie nu wat gaat doen. Het goede is dat men inziet dat een snelle internetverbinding vandaag de dag gelijk is aan een nutsvoorziening zoals gas & elektra. Jammer is dat glasvezel hier niet onder valt en er een andere constructie nodig is om het te realiseren.

Op dit moment wordt het plan van aanpak van de Provinciale Staten met de gemeente Opsterland besproken. Van belang is dat er in ons gebied voldoende belangstelling is om mee te doen. Als er voldoende deelname is wil de gemeente starten in die gebieden waar voldoende deelname is. Zodra er meer duidelijkheid is, laten wij het weten.

Namens de werkgroep: Binne Visser

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *