Muzikale dag Euphonia

De leden van Euphonia mochten zaterdag 21 mei 2016 vroeg uit de veren. Om 8.30 uur mochten ze zich al melden voor het Gouden Spiker Festival.

Gouden Spiker Festival

Op 21 mei 2016 deed muziekvereniging Euphonia mee aan het Gouden Spikerfestival in De Wier in Ureterp. In totaal deden 13 verenigingen mee in de 5e divisie. Alhoewel Euphonia niet in de prijzen viel ging het orkest met een zeer positief juryverslag naar huis.

Slach fan Fryslân

Abe Jan v.d. Wal, slagwerker bij Euphonia, mocht na het Gouden Spiker Festival direct doorrijden naar een solistenconcours voor slagwerkers in Buitenpost. Met ‘Thema con Variazoni’ op de marimba, kreeg hij van de jury 85 punten, een eerste prijs! Voor muzikaliteit scoorde hij maar liefst een 9!

In februari jl. had Abe Jan tijdens het solistenconcours een Coldcard gewonnen. Daarmee mocht hij deelnemen aan de Slach fan Fryslân in Cultuurcentrum De Wâldsang in Buitenpost. Dit provinciaal solistenconcours voor slagwerkers werd dit jaar voor het eerst georganiseerd.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *