WEN ‘Stap voor Stap’ nieuwsbrief juni 2016

Zonnige attentie voor 100ste WEÑ lid

Op de allereerste ledenvergadering van de coöperatie konden we Gerda en Peter van Vliet als 100ste lid inschrijven. Als welkomstattentie ontvingen ze een batterij-oplader op zonnestroom.

Bijna op nul

Jaloers word je op de maandelijkse energierekening van Michel Scherpenzeel. Er staat alleen nog 20 euro voor gas op, elektra staat op 0. Op de WEN bijeenkomst op 24 mei vertelde hij enthousiast over de besparingsmaatregelen waarmee hij binnenkort volledig zelfvoorzienend is. Met ledlampen verlicht Michel zijn hele huis voor maar 49 watt, dat is net zoveel als 1 gloeilamp!.

Grijp je kans met Zonnestroom via Coöperatie WEN!

Wil jij ook graag zonnestroom opwekken maar niet op je eigen dak? Sluit je dan snel aan bij het groepje dorpsgenoten dat een zgn. postcoderoosproject wil starten om samen duurzaam op te wekken op een groot dak in het dorp. Samen investeren houdt de kosten laag, het levert een beter rendement dan bij de bank en je krijgt energie uit eigen dorp.

We zoeken nog een paar belangstellenden. Je kunt vrijblijvend meepraten om met elkaar het eerste postcoderoosproject vorm te geven. Heel binnenkort is het eerste overleg. Dus meld je snel als mogelijk belangstellende bij Pieter de Kroon (06-12996778).

Zowel particulieren (ook huurders) als bedrijven en verenigingen kunnen meedoen.

Hoe werkt het?

  • Coöperatie WEN zorgt voor aanschaf, installatie, onderhoud, beheer en levering
  • Jij bepaalt hoeveel panelen je wilt
  • 15 jaar lang wordt de energiebelasting over de zelf verbruikte stroom van je eigen panelen teruggestort op je bankrekening
  • De stroom wordt geleverd door Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD).
  • Voor iedere klant van NLD krijgt het dorp elk jaar 75 euro om te besteden aan duurzame projecten.

Rekenvoorbeeld postcoderoosproject*

De familie de Vries uit Wijnjewoude investeert in 10 participaties, ofwel 10 zonnepanelen.

Ze betalen eenmalig € 3.100 euro aan Coöperatie WEN

Ze krijgen voor hun zelf opgewekte stroom € 325 energiebelasting per jaar retour op hun energierekening. Na 15 jaar is dat € 4.875

 

*dit is een voorbeeld. De groep mensen die samen een postcoderoosproject gaan vormgeven bepalen zelf de randvoorwaarden en daarmee de precieze bedragen.

 

Lees ook de folder ‘Zonnestroom met Coöperatie WEN’.

Wil je meer weten of heb je belangstelling? Bel 06-12996778

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *