En? Wie nodig jij uit deze zomer?

babette_van_veen_voor_slider.jpgEen aardige mevrouw deelt tijdens een markt kaarten uit. Ook ik krijg er één. Een leuk kaartje met blauwe, gele en groene stralen en met grote letters de tekst: Ik nodig je uit! Oh, wat aardig dacht ik. Nieuwsgierig naar waar ik voor word uitgenodigd, sla ik de kaart open.  Enigszins verrast zie ik dat niet ik word uitgenodigd, maar dat ik met deze kaart iemand anders mag uitnodigen. Ik vouw de kaart weer dicht en stop hem in mijn jaszak.

Een week gaat voorbij en ik ben de kaart eigenlijk al weer vergeten. Tot ik tijdens een treinreis mijn jaszakken doorzoek opzoek naar een snoepje. In plaats van een snoepje te vinden, vind ik de uitnodigingskaart. Met de kaart weer in mijn hand bekijk ik deze met meer aandacht. Het is een campagnekaart. Aan de binnenzijde staat de uitleg over de kaart. De trein hobbelt verder over het spoor en ik begin te lezen:

Wie nodig jij uit deze zomer?

In de zomer staan veel activiteiten op een laag pitje. Dan wordt het stil als je een klein sociaal netwerk hebt. Ook jij kent vast wel iemand voor wie de zomer een periode is van weinig contacten. Een oude buur, een ver familielid, een kennis of iemand uit de straat. Soms is er sprake van eenzaamheid. Eenzaamheid kan iedereen overkomen, zeker bij verlies van een dierbare of als de gezondheid het laat afweten. Wees deze zomer geen toeschouwer. Stuur een kaartje en spreek af om bij te praten of samen iets te ondernemen.

De trein begint vaart te minderen, het station komt in zicht. De kaart stop ik zorgvuldig in mijn jaszak. Mijn vriendin staat mij al op te wachten. We gaan gezellig samen shoppen, een hapje eten en natuurlijk veel bijkletsen. De dag vliegt om en voor ik het weet zit ik in de trein terug naar huis. Het was een heerlijke dag. Ik mijmer verder en moet ineens denken aan de campagnekaart. Niet iedereen treft het zo als ik. Ik haal de kaart weer uit mijn jaszak. Leuke actie eigenlijk!  Ik denk aan de buurman een paar huizen verderop. Ik weet zeker dat hij het leuk zou vinden als ik hem uitnodig voor een kop koffie. Ik grabbel een pen uit mijn tas en vul de kaart in.  De trein begint vaart te minderen, het station komt in zicht. Langzaam komt de trein tot stilstand. Met de kaart nog in mijn hand stap ik de trein uit. Mijn partner staat mij op te wachten. Naar huis vraagt hij? Nee zeg ik. Ik moet eerst nog een kaartje op de bus doen.

Werkgroep Eenzaamheid en Saamhorigheid

wie nodig jij uit deze zomerTijdens het dorpsfeest op 15, 16 en 17 juni worden deze campagnekaarten uitgedeeld. Neem hem aan en nodig ook iemand uit deze zomer!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *