Dorpen tonen nieuwe inrichting

Bewonder de nieuwe inrichting van de dorpen rondom de N381. Geniet van alles wat zij te bieden hebben. Kom ook langs op 3 september 2016!

De ‘plus’ in het gebied wordt steeds beter zichtbaar. Zo zijn wegen rondom de N381 aangepakt, zijn pleinen opnieuw ingericht en heeft kunst een plek in de dorpen gekregen.

De dorpen willen dit graag laten zien. Daarom organiseren ze samen met de provincie Friesland op 3 september allerlei demonstraties en activiteiten. Speciaal voor deze dag zijn er drie fietsroutes uitgezet. U fietst dan langs alle deelnemende dorpen en ziet zo de mooiste plekjes rond de nieuwe N381.herinrichting dorp 2016 (4)

Frieschepalen

Op het plein voor Ma Kelly’s organiseert Frieschepalen allerlei activiteiten van 10 tot 16 uur. Van live muziek tot schminken voor kinderen, voor jong en oud is hier genoeg te beleven!

Ureterp 

In de Sint Piter kerk is een expositie van schilderes Marrette van der Ley. Rondom het Theehuis worden van 11 tot 16 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er een springdemonstratie van OGF Contra ACRO, een optreden van Linedance Oerterper Chicks en treden zowel de Oerband jeugdband als de Showband Oerterp op.

Hemrik

Stoeterij Het Swarte Paert is van 10 tot 16 uur het middelpunt van de activiteiten bij Hemrik. De Stoeterij is deze dag open voor publiek en er worden rondleidingen en shows verzorgd. Voor de kinderen is er een springkussen.

Wijnjewoude

In Wijnjewoude is deze dag ook de jaarlijkse Willedei. Vanaf 15 uur is het centrum van Wijnjewoude het decor van een sfeervol programma op het gebied van dans, zang, theater, braderie en natuurlijk veel Wille (plezier).

Donkerbroek

Ook in Donkerboek worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. In de Opsterlânske Kompanjonsfeart voor Ontwijk is van 10 tot 16 uur de mogelijkheid om met een sup (Stand Up Paddle) de vaart te verkennen.

Appelscha

De Boerestreek in Appelscha staat van 10 tot 16 uur in het teken van oude ambachten. Er zijn diverse demonstraties en er is een straatmuzikant.

Fietstochten

Project N381 organiseert speciaal voor deze dag drie fietstochten. De routes zijn elk ongeveer 23 kilometer en komt langs de activiteiten in de dorpen. Er kan tussen 11 en 13 uur gestart worden. Om 16 uur eindigt de fietstocht.

Blauwe fietstocht (noord)

Deze fietstocht gaat van Wijnjewoude via Ureterp naar Frieschepalen en vandaar weer terug naar Wijnjewoude. Tijdens de tocht is er mogelijkheid om het Âlddjip per kano te verkennen. Er kan in elk deelnemend dorp (Wijnjewoude, Ureterp of Frieschepalen) gestart worden. In Wijnjewoude kan de overstap worden gemaakt naar de oranje route.

Oranje fietstocht (midden)

Deze fietstocht gaat van Donkerbroek via Hemrik naar Wijnjewoude en vandaar weer terug naar Donkerbroek. Er kan in elk deelnemend dorp (Donkerbroek, Hemrik of Wijnjewoude) gestart worden. In Wijnjewoude kan er worden overgestapt naar de blauwe route en in Donkerbroek kan er worden overgestapt naar de groene route.herinrichting dorp 2016 (1)

 Groene fietstocht (zuid)

Deze fietstocht gaat van Appelscha naar Donkerbroek en weer terug naar Appelscha. Er kan zowel in Appelscha als in Donkerbroek gestart worden. In Donkerbroek kan er worden overgestapt naar de oranje route.

 

Oldtimertocht

Om 10 uur start er een oldtimertocht vanaf het parkeerterrein van het Witte Huis in Donkerbroek. Circa 20 oldtimers van de Oldtimer club Noord Nederland rijden deze dag door de dorpen. Van Donkerbroek rijden ze naar Appelscha, Hemrik, Ureterp en Frieschepalen. Rond 15 uur eindigen ze in Wijnjewoude.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *