Berichten van Plaatselijk Belang

Heeft u een vraag voor Plaatselijk Belang? Of wilt u gewoon eens iets bespreken? Dat kan vanaf nu heel simpel, want de komende tijd gaan we proefdraaien met een maandelijks spreekuur waarvoor we u van harte uitnodigen. De koffie staat klaar! Het spreekuur wordt gehouden voorafgaand aan elke bestuursvergadering op dinsdagavond van 19.00 – 19.30 uur. Er zijn dan telkens 2 bestuursleden aanwezig om u te ontvangen. In de Bân en in de agenda kunt u lezen wanneer het spreekuur wordt gehouden.

Het eerste spreekuur wordt gehouden op dinsdag 11 oktober van 19.00 – 19.30 uur. De volgende op 15 november en 13 december. U kunt ons ook mailen via pbwijnjewoude@gmail.com

 Opening herinrichting en muziekkoepel

opening muziekkoepel Willedei 3 sept 2016 (19)Met plezier kijken we terug op 3 september. De officiële opening van de gebiedsontwikkeling N381 was ’s ochtends al vroeg bij het beeld van Joop van Bergen in Donkerbroek. Even later stond Wijnjewoude klaar om haar duit in het zakje van de feestelijkheden te doen. Vrijwilligers bemanden de stempelpost voor de fietsroute langs de vernieuwingen.

Om 3 uur werd onze nieuwe muziekkoepel feestelijk geopend door dhr. Sijtsema in samenwerking met burgemeester van Selm. Het thema Oud en Nieuw kreeg vorm in de persoon van de heer Sijtsema -als eigenaar van het land waarop de vorige muziekkoepel sinds 1989 had mogen staan- en Abe Jan vd Wal die als jonge getalenteerde muzikant het lintknippen met spannend tromgeroffel begeleidde en zo de muzikale toekomst van Wijnjewoude vertegenwoordigde.

In haar toespraak benadrukte mevrouw van Selm de waardering voor de actieve betrokkenheid van de Wijnjewouder gemeenschap bij het tot stand komen van de herinrichting in en om het dorp. De stuurgroep N381 is een uiterst waardevolle partner gebleken in het proces van plan tot realisatie. Als dorp mogen we blij zijn met de vernieuwde uitstraling, met de prachtige open muziekkoepel en met de karakteristieke kunstwerken van Jikke van der Waal die, behalve de historie, vooral ook de toekomst van de drie verbonden dorpsdelen symboliseren. Zo werd 3 september 2016 een memorabele dag waarop de kreft van de mienskip van Wynjewâld werd benadrukt. We mogen trots zijn op ons dorp!

Ontzettend bedankt aan alle vrijwilligers die hier aan hebben bijgedragen! En …. sterkte en succes gewenst aan allen die als aanwonende of organisatorisch voorlopig nog betrokken blijven bij de afronding van de herinrichting.   

Willedei 2016

Deze editie werd op passende wijze opgestart met de opening van de muziekkoepel, die nu voor het eerst als Willedei podium dienst deed. In combinatie met de bakkerskraam en horecastands vormde het muziekkoepelplein een gezellige plaats van samenkomst op deze prachtige zomerdag. Deelnemers aan de N381 fietsroute en genodigden van de gebiedscommissie met hun oldtimers waren welkome gasten.

PB heeft veel respect en waardering voor het Willedei bestuur en de vele vrijwilligers die dit straatfestival weer tot een prachtige dag hebben gemaakt. Dank jullie wel! 

Dorpsfilm “Wijnjewoude in 2004”

Het is alweer 10 jaar geleden dat op vrijdag- en zaterdagavond 27 en 28 januari 2006 de film “Wijnjewoude in 2004” in première ging in de Swingel.  We vinden het de hoogste tijd om weer eens even terug te gaan in de tijd. Plaatselijk Belang is bezig om te bekijken hoe en wanneer dit gaat gebeuren.

Ook zijn er een aantal dorpsgenoten bezig om te onderzoeken of het financieel haalbaar is om een nieuwe dorpsfilm te maken. Dit plan staat nog in de kinderschoenen en moet nog worden uitgewerkt. Alle ideeën, tips en suggesties zijn van harte welkom. We houden u op de hoogte.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *