Filmavond Amnesty International

Op vrijdagavond 4 november as. organiseert de werkgroep Amnesty Ureterp weer een gratis filmavond voor alle belangstellenden voor het werk van Amnesty. Op de avond zal de film ‘Our School’ worden vertoond. In Nederland zijn na de zomervakantie de scholen weer voor iedereen begonnen. In Roemenië mochten de gediscrimineerde Romakinderen pas in 2006 voor het eerst naar een officiële school.
Regisseur en mensenrechtenactiviste Mona Nicoara filmde vier jaar lang een poging tot integratie van een groep Romakinderen in het etnisch gesegregeerde Roemeense onderwijs. ‘Our School’ is een ontroerend portret van armoede, discriminatie en segregatie, maar ook van vrijheid, humor, onschuld en het speelse buitenleven van kinderen in de Romagemeenschap.

Wanneer: Vrijdag 4 november 2016
Waar: Dúnhoeke, Mjumsterwei 16, Bakkeveen (naast het zwembad)
Aanvang: 19:45
Toegang: gratis

U bent van harte uitgenodigd.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *