Lichtjesavond op de Weinterp

“Zo sfeervol heb ik de begraafplaats nog nooit gezien. Al die lichtjes, daar wordt je toch blij van”. Zomaar één van de reacties na afloop van de tweedelichtjesavond-2016-9 lichtjesavond die deze keer op de begraafplaats aan de Weinterp werd gehouden. Net als vorig jaar op Duerswâld stonden overal langs de paden potjes met lichtjes. Bij de ingang stond een vuurkorf, de kerk was mooi verlicht en her en der brandden fakkels.

 

Het Wijnjewoudster vrouwenkoor Sola Gratia wist met haar subtiel gezongen ‘Amazing Grace’ en ‘Some say love’ een warme sfeer te treffen. Daarnaast werd genoten van de doorleefde woorden waarmee een 80 jarige dorpsgenoot haar gevoelens van gemis en dankbaarheid had uitgedrukt. Haar Friestalige gedicht, over het mooie Wijnjewoude en haar prachtige kerken en begraafplaatsen, werd voorgedragen door Oeds van der Mei en staat hieronder afgedrukt. In haar verhaal, op verzoek voorgelezen door Janny Janssen liet ze de aanwezigen delen in de gevoelens die een bezoek aan een begraafplaats bij haar oproept.

Met liefde in het hart zette oud en jong een grafkaars op het graf van (groot)ouder, kind, zus, buurman, vriendin of zelfs van een onbekende. Ook het grote witte hart ter gedachtenis aan hen die niet hier begraven liggen, werd langzaamaan steeds meer gevuld door rode grafkaarsen.

Met tot besluit een lekker warm drankje en mooie contacten werd ook deze tweede editie van de lichtjesavond een hartverwarmende bijeenkomst voor de ca 150 aanwezigen.

De organisatie (Uitvaartvereniging Eert de Doden) wil haar dank uitspreken aan bouwbedrijf Bouma en administratiekantoor Bouma voor het sponsoren van de catering. Ook alle betrokken vrijwilligers verdienen grote waardering en dank. Zo met elkaar en in samenwerking met de Stichting Begraafplaatsen, Plaatselijk Belang en de Hervormde Gemeente, hebben we een waardevolle herdenking toegevoegd aan de reeks van jaarlijkse dorpsbijeenkomsten. Volgend jaar weer op Duerswâld en een nieuwe traditie is geboren.

Hieronder een foto impressie, met dank aan Sietske Bouma, SYBO fotografie

Wil je wat is gezongen en gesproken nog eens rustig na luisteren? Kijk dan het fimpje:

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *