Bericht van Plaatselijk Belang

Samenwerken aan een mooi dorp

Plaatselijk Belang heeft aandacht voor veel verschillende onderwerpen die de leefbaarheid van het dorp aangaan. Daarover kunt u regelmatig lezen in De Bân, op facebook en op de dorpssite. Daarnaast zijn er ook ontwikkelingen die zich (voorlopig) meer op de achtergrond afspelen.

Gelukkig behartigen we veel zaken in werkgroepverband samen met andere dorpsgenoten. Zo zetten tientallen mensen zich in voor de PB-werkgroepen Ouderenhuisvesting, Eenzaamheid & Saamhorigheid, Dorpssteunpunt, Stuurgroep N381, Dorpsbudget,  Samenwerking Scholen en Peuteropvang, Himmelploeg en AED. Ook in Wijnjewoude Energie Neutraal, de organisatie van de lichtjesavond en bij incidentele dorpsbrede evenementen is PB vertegenwoordigd. Alleen samen zijn we in staat om ons dorp levendig te houden.

Het is fantastisch dat zich de laatste tijd heel wat nieuwe dorpsgenoten in Wijnjewoude hebben gevestigd. We hopen dat zij zich hier lekker thuis (gaan) voelen en ook een beetje mee willen helpen om samen een mooie toekomst voor ons dorp vorm te geven. Dat kan structureel in een werkgroepje maar ook kortdurend en/of projectmatig. Vraag jij je af wat je met jouw talenten en interesses kunt bijdragen? Steek je licht eens op via  PB (0516-480562). En we verwelkomen je graag als lid.

Wethouder op bezoek

In onze PB vergadering op 15 november verwachten we wethouder Piet van Dijk met Joke van der Veen dorpenbeleid. Zij beide hebben aangegeven graag eens een vergadering van Plaatselijk Belang Wijnjewoude mee te maken om inzicht te krijgen in ons bestuurlijk reilen en zeilen. Natuurlijk zijn we heel content met deze belangstelling vanuit de gemeente. De vergadering zal het normale verloop krijgen zodat ze een goed beeld krijgen hoe wij functioneren.

 Voor vragen en opmerkingen aan Plaatselijk Belang kun je terecht op:

Spreekuur PB: Dinsdag 15 november van 19.00 – 19.30 uur In de Swingel

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *