Landelijke leefbaarheidsprijs voor Wijnjewoude Energie Neutraal

logo wen banner 2376x783 pixels“Wijnjewoude Energie Neutraal heeft met de Henk Aalderinkprijs 2016 landelijke erkenning gekregen als meest vernieuwend en realistisch dorpsproject, dat de leefbaarheid vergroot en een antwoord is op de vraagstukken waar het platteland nu en in de toekomst mee te maken heeft.” Zo luidt het oordeel van de jury.

De Henk Aalderinkprijs is vorig jaar ingesteld en vernoemd naar de oprichter van de P10, het samenwerkingsverband van de grootste Nederlandse plattelandsgemeenten, waaronder Opsterland. Door bundeling van krachten kunnen deze gemeenten een stevig plattelandsgeluid laten horen in Den Haag. Het doel van de prijs is om aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, energie heeft, spannend en vernieuwend is en geloof heeft in de toekomst.

Van de 25 inzendingen is WEN uitverkoren omdat het project volgens de jury het meest laat zien dat het dorp leeft en op vernieuwende wijze de hele dorpsgemeenschap betrekt bij het werken aan een duurzame toekomst.

wen-wint-henk-aalderinkprijs-nov-2016-2Namens B&W Opsterland ‘braken’ burgemeester Ellen van Selm en wethouder Rob Jonkman vanavond ‘in’ in de vergadering van Plaatselijk Belang om WEN te feliciteren met deze erkenning. Op de foto’s spreken zij de inderhaast opgetrommelde meest actieve WEN-leden toe en overhandigen hen een prachtig boeket. Daarna was er nog even tijd voor een taartje, waarbij coöperatievoorzitter Pieter de Kroon het tweetal bijpraatte over de laatste WEN-ontwikkelingen. De feitelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens een P10 bijeenkomst op 2 december a.s. in Zeist.

De prijs is een prachtige opsteker voor alle enthousiastelingen die de duurzame dorpsdroom van Wijnjewoude om in 2025 op energiegebied zelfvoorzienend te zijn, delen. Alleen samen kunnen ze in het dorp die droom realiseren. Op dit moment zijn er al 122 van de ruim 600 adressen lid van de ambitieuze coöperatie WEN.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *