Leave berntsjes fan Wynjewâld, Lieve kinderen van Wijnjewoude

sint

Ieder jaar vaar ik met mijn boot door jullie prachtige provincie. Fryslân: wat is het prachtig en wat spreken jullie er een schitterende taal.

19 november breng ik weer een bezoek aan Wynjewâld en ik wil er samen met jullie eens een prachtig Fries feest van maken! Mijn pieten heb ik daarom gevraagd zich eens wat meer in jullie provincie te verdiepen.

Om 10:00 kom ik per boot aan op Klein Groningen, staan jullie met daar weer zo feestelijk op te wachten?   We gaan dan met  z’n allen al zingend en dansend naar de Swingel, zodat iedereen in Wijnjewoude kan meegenieten van een vrolijke optocht van ons allemaal. We gaan dan via de Opperbuoren, Loksleane, Bremerheide en de Welfingstrjitte naar De Swingel, waar de Pieten weer een prachtig feest voor jullie hebben bedacht!

Lieve mensen van Wijnjewoude, hangen jullie allemaal jullie Friese vlag uit om het feest compleet te maken?

In de Swingel zal het feest als volgt plaatsvinden

Voor de peuters en de kinderen van de groepen 1 t/m 5 van de basisscholen, jongere kinderen en kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan, zal er een voorstelling van Sint & zijn Pieten in de grote zaal zijn. Deze kinderen mogen alleen naar binnen, of onder begeleiding van een volwassene.

Voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 zal een leuke film in de kleine zaal van de Swingel worden getoond, waarbij we uiteraard ook voor wat lekkers zorgen!

Ik ben ook weer zo benieuwd naar jullie creatieve talenten. Maken jullie weer zo’n prachtig gekleurde, geverfde of geknutselde kleurplaat voor mij? Uit al jullie inzendingen kies ik dan weer een paar prachtexemplaren die worden beloond met een mooi cadeau! Mijn Pieten zullen de kleurplaten op de scholen, Peuterspeelzaal, bij de Spar en Bakkerij van der Molen brengen.  Leveren jullie ze dan voor 18 november op een van deze plekken weer in?

Tot 19 november allemaal!

Lieve groet, sinterklaas-friesland-friese-vlag
Sinterklaas

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *