ODV bestuur trapt af

In een week waarin WEN veel en positief in het nieuws is, doet ook ODV een belangrijke duit in het duurzaamheidszakje. Als grootste vereniging van het dorp wil ook zij bijdragen aan de doelstelling om in 2025 te voetballen in een  energieneutraal dorp.  

odv-bestuur-tekent-certificaat-nov-2016-4ODV heeft het plan om haar energiegebruik (de energierekening bedraagt zo’n € 10.000 per jaar) de komende jaren met circa 60% terug te dringen.  De club wil dit bereiken door onder meer het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de kantine, het aanbrengen van dakisolatie en het plaatsen van dubbel glas. Ook komt er een warmtepomp voor het douchewater. De hele investering bedraagt circa 63.000 euro.

Inmiddels heeft NOC-NSF een subsidie verleend van € 15.000. Ook van het Rabo Coöperatief Dividend Fonds werd een subsidie ontvangen van € 2.000,-. Een wat kleiner initiatief met de verkoop van LED-lampen is inmiddels afgerond, maar het grootste deel van de benodigde investering moet komen uit een crowdfunding actie. Er worden in totaal 480 certificaten van lening uitgegeven van € 100 per stuk. Jaarlijks krijgen 40 certificaathouders hun inleg terug. Dus in 12 jaar tijd zullen alle verstrekte leningen weer zijn afgelost. Een certificaathouder krijgt op zijn investering een gegarandeerd rendement van 2% per jaar, tot het moment van aflossing. 

En gisteravond verrichtte het bestuur van ODV de aftrap. Elk van de zes bestuursleden schreef in op een certificaat. De overige certificaten zullen aan de man gebracht worden door de werkgroep die bestaat uit Frits Bosma, Durk van der Veen, Jaap Haven en Theo van Linde. Zij gaan de boer op met de certificaten en zullen onder meer oud-leden van ODV en anderen die ODV een warm, groen hart toedragen voor deze crowdfunding actie benaderen. Maar ook de seniorleden van ODV krijgen een belangrijke rol in het aan de man brengen van de certificaten. Lees later meer over het welslagen van deze actie op wijnjewoude.net.

odv-bestuur-tekent-certificaat-nov-2016-1

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *