WEN ‘Stap voor Stap’ Nieuwsbrief november 2016

tjalling-1

Koffie met Tjalling

“Ik zou graag eens met iemand willen sparren die verstand heeft van energiebesparing en die vooral ook onpartijdig is. Maar ja, waar vind ik die?” Herkenning? WEN heeft de oplossing!

Sinds kort kun je Tjalling Reitsma op de koffie vragen. Hij denkt graag met je mee en wie weet kom je verder met zijn tips en adviezen. Tjalling is een sympathieke bouwkundige met veel ervaring op energiegebied. Bovendien kan hij warmtebeelden maken waarmee je direct ziet waar je huis lekken vertoont. Tjalling kan zich voorlopig als vrijwilliger voor WEN inzetten. En daar zijn we heel content mee!

Wil jij Tjallling wel eens voor een ‘bakkie energie’? Bel 06-82092400 of mail naar adviseur@wen.frl

Kijken hoe het kan

Ze hadden zich prima voorbereid de huiseigenaren die op 8 oktober met groot enthousiasme lieten zien welke maatregelen zij dit jaar hebben genomen om fors op energie te besparen. De families Seefat en van der Veen zijn inmiddels zelfs van het gas afgesloten. Beide hebben nu een luchtwarmtepomp met lage temperatuurverwarming (vloerverwarming, infraroodpanelen, lage temperatuur radiatoren). Doe-het-zelver Poppe de Haan liet zien welke slimme isolatietechnieken hij had toegepast. Dankzij zijn zonneboiler, led-verlichting en 15 zonnepanelen heeft hij nog weinig energielasten over. Bij familie van Amsterdam-van der Meulen is recent, naast zonnepanelen, ook een zonneboilerset met heatpipes geïnstalleerd. Hiermee hebben ze 8 van de 12 maanden voldoende opgewarmd water voor douche, keuken en (vaat)wasmachines.

Superinteressant en inspirerend om dit allemaal te zien. Wel jammer dus dat te weinig mensen deze kans hebben aangegrepen om zich in te praktijk te oriënteren. Wil je alsnog graag eens kijken hoe het kan? Meld je bij info@wen.frl

 Nominatie Gouden Turf

Opsterlanders heeft WEN genomineerd voor de Opsterlandse vrijwilligersprijs de Gouden Turf 2016. Een prachtige erkenning voor de wijze waarop we samen onze duurzame dorpsdroom Wijnjewoude Energie Neutraal in 2025, realiseren. Samen kunnen we ook zorgen dat WEN gaat winnen, door onze stem uit te brengen op WEN. In november worden de 9 genomineerde vrijwilligersorganisatie in de Sa! Voorgesteld, waarna in december gestemd kan worden. Let dus op en help WEN naar de overwinning en naar haar duurzame doel.

WEN krijgt nieuwe website

Er wordt hard aan gewerkt om in november de totaal vernieuwde website te lanceren. Hou het in de gaten want ook hier geldt: WEN, je krijgt er energie van!

In een jaar tijd is het aantal leden van WEN gegroeid tot maar liefst 119. Ben jij daar al bij?

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *