Zie ginds komt de stoomboot…

intocht-sinterklaas-2016-26Sinterklaas is weer in Wijnjewoude! Onder een dreigend grijze hemel stonden vanochtend drommen dreumesen met hun ouders , pakes en beppes reikhalzend uit te kijken naar Sinterklaas. En al snel was hij zichtbaar als een klein stipje op de Compagnonsfeart ter hoogte van Petersburg! Een boot vol zwarte zwartepieten legde al snel aan aan de kade bij Klein Groningen. Aan de wal dit jaar opvallend veel witte zwartepietjes en ook roetveegpietjes, allemaal lekker warm verstopt onder hun pruiken en mutsen.  En ondanks de kou en de regen waren er eigenlijk opvallend weinig zeurpieten.

intocht-sinterklaas-2016-22

Voorafgegaan door de showband Oerterp ging het vervolgens in een lange stoet naar het dorp, waar iedereen de Friese vlag had uitgehangen. Daarna snel door naar de warme Swingel, waar het feest pas goed losbarstte.

Bedankt Sinterklaas en Pieten. Het was prachtig!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *