Bakkerij van der Molen maakt zich op voor een lange nacht

Het is oudejaarsdrukte bij Bakker Van der Molen. In recordtijd moeten zo’n 25.000 oliebollen goudbruin worden gebakken. In de speciaal voor dit doel ingerichte bakkerij achter de winkel in Haulerwijk zijn vanochtend vroeg drie bakkers al druk in de weer. Bakker Tjeerd Posthumus, zoon Kees en helpende hand Oeds Geertsema bakken de eerste bollen mét en zonder krenten voor de vijf filialen van Van der Molen.

Komende nacht – vanaf ongeveer 8  uur vanavond tot morgenochtend 12 uur – ligt de piek van de bollenproductie. Dan wordt er gebakken voor grote klanten zoals de sportverenigingen in Donkerbroek, Drumband Oerterp en muziekvereniging Euphonia uit Wijnjewoude. Speciale klant is ook het huis van bewaring in Veenhuizen waar straks zo’n 3.000 oliebollen worden uitgeserveerd.  

Bakkerij van der Molen bakt de bollen nog op ambachtelijk wijze, dus niet met de machine, maar met de hand. En dat zie je en proef je! De kwaliteit is onovertroffen. Vandaag al koop je de oliebollen in de winkels en morgen bij jou aan de deur als de leden van Euphonia langs komen.

 

Maar ook op oudejaarsdag kan je tijdens het carbidschieten op het evenemententerrein gratis de door Van der Molen gesponsorde oliebollen proeven in de koek-en-zopie stand van Plaatselijk Belang. En daar wordt dan ook weer de fameuze snert van de Stripe geserveerd. Alle sponsoren alvast weer hartelijk bedankt!

 

 

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *