Berichten van Plaatselijk Belang

Dank u Sinterklaasje

intocht-sinterklaas-2016-39Komt’íe nog? Of is ie al geweest, als je dit leest. Hoe dan ook de Sint heeft een fantastische aankomst beleefd in Klein Groningen. Het was koud en de wind waaide hoorbaar door de bomen. Maar Sinterklaas, de Pieten, de kinderen en zelfs de drumband, zij lieten zich totaal niet van de wijs brengen. Wat een trouwe kindervriend, die commissie van de Sintintocht! 

Ondernemersvereniging en PB

logo_ondernemersverDe ondernemersvereniging Wijnjewoude-Hemrik en Plaatselijk Belang hebben de handen ineengeslagen om samen te proberen het ondernemersklimaat te versterken en nieuwe vormen te vinden voor een maatschappelijk betrokken vereniging. Besloten is om als proef voorlopig een ondernemersvertegenwoordiger in het bestuur van Plaatselijk Belang te hebben. Antoon van de Wolfshaar (Wabe) neemt deze rol op zich. Na evaluatie van de ‘proefperiode’ wordt in het voorjaar besloten hoe de samenwerking structureel vorm krijgt.

Dorp in kerstsfeer

In samenwerking met de ondernemersvereniging en de VVV zijn inmiddels de drie led-kerstbomen geplaatst en de bewoners van de Merkebuorren doen weer hun best de straat sfeervol aan te kleden. Ook de koepel is dankzij de medewerking van buurt en koor weer in kersttooi. Prachtig dat we zo samen het dorp oppimpen!

Kerstconcertje in de koepel

kerst in de koepel 23 december 2015 (7)Op woensdagavond 21 december is er in en bij de koepel weer een sfeervol kerstconcertje dat deze keer wordt verzorgd door het dameskoor Sola Gratia en gemengd koor Looft den Heer. Vanaf 19.30 uur kunt u zo’n driekwartier bij brandentje vuurtjes en onder het genot van warme chocolademelk, gezellig genieten en lekker meezingen. 

Knallend het jaar uit

Op oudejaarsmiddag hopen we traditiegetrouw met elkaar te genieten van het knalgezellige carbidschieten op het evenemententerrein (13.00 tot 18.00 uur)

carbid schieten 2013 (21)Ter verhoging van de feestvreugde komt PB weer met een koek-en-zopie stand. Met, behalve warme chocolademelk, ook dit jaar weer gesponsorde oliebollen van bakkerij van der Molen en overheerlijke snert waarop restaurant De Stripe trakteert. Van harte bedankt sponsoren! Jullie bijdrage aan dit dorpsfestijn wordt ontzettend gewaardeerd.

‘Technische tip’: Het carbidschieten (en ook het vreugdevuur na afloop) is geheel op eigen risico. Plaatselijk Belang draagt hiervoor geen verantwoordelijkheid. Dat betekent dat de ‘schieter’ of ‘stoker’ zelf aanspreekbaar en aansprakelijk is. Hou je dus aan de gemeentelijke richtlijnen zodat we samen een ongestoorde en knalgezellige oudejaarsmiddag hebben. Gehoorbescherming aanbevolen!

 

Plaatselijk Belang wenst je een sfeervolle decembermaand.  

Wil je iets onder de aandacht brengen van Plaatselijk Belang? We ontmoeten je graag.

Spreekuur PB: Dinsdag 13 december van 19.00 – 19.30 uur in de Swingel

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *