Amnesty International Ureterp e.o.: Landelijke collecte

Van 5 tot en met 11 maart 2017 houdt Amnesty International voor de 15e keer een landelijke collecte.

Stop de schending van mensenrechten .
Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld zonder eerlijk proces of veroordeeld tot de doodstraf. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies.
Amnesty maakt onrecht zichtbaar en zet de daders onder druk
Amnesty onderzoekt het onrecht en maakt het zichtbaar aan de wereld. Dit doet Amnesty via rapporten, persberichten, lobby, acties en campagnes. Zo worden regeringen en bedrijven onder druk gezet om de schendingen te stoppen, slachtoffers vrij te laten of hun beleid te veranderen.
Ieder mensenleven is een strijd waard
Amnesty boekt successen. Mensen worden vrijgelaten, martelingen worden gestopt, beleid wordt veranderd. Al duurt het jaren om wetgeving aangepast te krijgen, of jaren om een gevangene vrij te krijgen, Amnesty geeft niet op.

Vaak vragen we alleen om uw aandacht; één keer per jaar vragen we om een gift
Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie, die daarom geen geld van overheden of politieke groeperingen ontvangt. Met het geld van donateurs en met deze collecte worden de acties mogelijk gemaakt. Collectant gemist: uw bijdrage is ook van harte welkom op: NL45 TRIO 0198100000, t.n.v. Amnesty International te Amsterdam.

Namens de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o., Hendrik Jan Haanstra.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *