Jeugd Euphonia heeft de toekomst

Anna de Jong, Lucie Veenstra, Lineke v.d. Wal, Syger Swart en Abe Jan v.d. Wal deden zaterdag 11 februari mee het solistenconcours in Ureterp. Ze haalden allemaal een 1e prijs.

Jaarlijks organiseren de muziekfederaties van Opsterland en Ooststellingwerf een solistenconcours om muzikanten te stimuleren zich muzikaal te ontwikkelen. Zaterdag 11 februari 2017 deden in totaal 20 muzikanten mee aan het solistenconcours in Ureterp. De meeste solisten, waaronder Anna, Lucie, Lineke en Syger, werden op piano begeleid door Yohanes Siem uit Groningen. Lucie stond zelfs twee keer op het podium. Zij speelde ook nog een duet met Mandy Noord van muziekvereniging Laudando.

Jury Arnold Span mocht de solisten in de verschillende divisies, beoordelen op dynamiek, ritmiek, techniek, zuiverheid en de uitvoering.

 5e divisie:  Anna de Jong  bugel  86 punten  1e prijs
 Syger Swart  bariton  81 punten  1e prijs
 4e divisie:  Lucie Veenstra  alt saxofoon  80 punten  1e prijs
 Lineke v.d. Wal  alt saxofoon  90 punten  1e prijs met lof
 3e divisie:  Abe Jan v.d. Wal  snaredrum  90 punten  1e prijs met lof

Abe Jan en Anna haalden in hun divisie de hoogste punten. Daarmee wonnen ze een SilverCard. Hiermee kunnen ze deelnemen aan de FullkaanCLASS en het provinciale solistenconcours. De FulkaanCLASS is van 24 t/m 26 april a.s. Hier krijgen de winnaars muzieklessen van topmuzikanten en docenten. Daarmee kunnen ze zich muzikaal ontwikkelen en voorbereiden op het provinciaal solistenconcours ‘De Klank fan Fryslân’ en voor de slagwerkers ‘De Slach fan Fryslân’.

Deel dit bericht

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *