MUSICALiteit in Wijnjewoude

Wat een muzikaliteit bevindt zich in Wijnjewoude. Dat werd maar weer eens duidelijk tijdens het voorjaarsconcert van CMV Euphonia op 11 maart 2017. Ons fanfare orkest had voor deze avond, muzieknummers van meerdere MUSICALs ingestudeerd. Ook de jeugd van Jong Euphonia, de slagwerkgroep en de leerlingen van het project Korps in de Klas lieten muzikaal van zich horen. De avond kreeg extra glans door zangeres Dominique Rombouts uit Drachten en pianiste Saskia Puts uit Oosterwolde.

Jaarlijks organiseert muziekverenging Euphonia een voorjaarsconcert in de Swingel. Dit jaar was het thema MUSICALiteit. Het orkest onder leiding van Johannes Terpstra speelde muziek van de musicals ‘Jesus Christ Superstar’ tot ‘The Lion King’. Eén van de kippenvelmomenten was tijdens het nummer ‘Het leven is van mij’ uit de musical Elisabeth, waarbij zangeres Dominique Rombouts werd begeleid door pianiste Saskia Puts en Euphonia. Geweldig, zo mooi als Dominique zingt! Gelukkig zong Dominique nog een aantal nummers, met pianobegeleiding van Saskia Puts uit Oosterwolde.

Euphonia speelde tijdens het voorjaarconcert ‘MUSICALiteit’, meerdere musicals. Zo begonnen ze de avond met een bewerking van ‘Miss Saigon’. Een prachtig uptempo nummer was ‘A brand new day’ van de musical The Wiz.
Ook de jeugd van Wijnjewoude kreeg ook een podiumplek. Het jeugdorkest ‘Jong Euphonia’ onder leiding van Petra Rodenboog, speelde het welbekende nummer uit musical Sisteract: I will follow him. Ook speelde Jong Euphonia samen met het grote orkest, ‘Can you feel the love tonight’ van de musical en film ‘The lion king’. De slagwerkleerlingen lieten ook van zich horen. Ze speelden met z’n zessen een Duett. Sjoukje Altena die vijf maanden muziekles heeft op hoorn, speelde twee duetten met haar muziekdocent Petra Rodenboog. De leerlingen van het project Korps in de Klas, lieten horen dat je na twee maanden al muziek kunt maken. Ze speelden samen met muziek van Adele en Gers Pardoel.
Euphonia is blij met deze aankomende muzikale talenten. Want zij zijn de toekomst van het orkest!

Dominique Rombouts
Dominique Rombouts woont in Drachten. Op vijfjarige leeftijd begon ze al met pianospelen. Vanaf haar 14e speelde Dominique in theaterproducties en zingt in verschillende bands. In 2012 sloot ze haar studie aan het Artez Conservatorium succesvol af. In 2013 deed ze mee aan The Voice of Holland waar ze mocht samenwerken met Marco Borsato.
Tegenwoordig geeft ze zangles bij Elzer Educatie in Drachten en is ze dirigent van meerdere koren. Vorig jaar heeft ze haar singel ‘Let’s fly Away’ uitgebracht. Dit nummer is te vinden op youtube, spotify en Facebook.

Ereleden
Tijdens het voorjaarsconcert werden Jan Klooster en Jannie de Vries in het zonnetje gezet. Zij werden beide benoemd tot erelid van Euphonia. Jan Klooster heeft vorig jaar, na ruim 60 jaar zijn schuiftrombone aan de wilgen gehangen. Voor Jannie de Vries was dit voorjaarsconcert, haar laatste muzikale optreden met Euphonia. Bijna 60 jaar speelde zij bij Euphonia. Ze ontvingen allebei een mooie oorkonde.

Het voorjaarsconcert van Euphonia was een gezellige ongedwongen avond. Het publiek heeft genoten van de ‘MUSICAliteit’ uit Wijnjewoude.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *