Wie NLdoet, goed ontmoet

Het was opnieuw een gezellige middag voor de senioren uit Ureterp en omstreken. Misschien wel zo’n 90 senioren en vrijwilligers trokken er met de auto op uit voor een ritje ‘down memory lane’. De deelnemers waren afkomstig uit Ureterp, Beetsterzwaag, Frieschepealen, Wijnjewoude, Bakkeveen en Gorredijk en mochten zelf aangeven waar ze heen wilden toeren. De vrijwillige chauffeurs waren medewerkers van de Rabobank, van het gebiedsteam van de gemeente Opsterland en anderen zomaar van de straat geplukt, die hun vrije vrijdagmiddag op deze wijze een zinvolle invulling gaven. Zo brachten een paar senioren op hun verzoek een bezoek aan een ooievaarsnest en anderen haalden herinneringen op in Veenhuizen. Om 3 uur kwamen de Opsterlandse toerrijders bij elkaar in De Swingel voor een lekker kopje koffie en de onvermijdelijke Oranjekoek.

De organisatie van dit NLdoet-evenement was in handen van SWAL (‘samen weven aan het leven’) waarbij verschillende organisaties in Ureterp en omstreken, zoals de Zonnebloem, ANBO, het Rode Kruis en de kerken samen activiteiten voor senioren organiseren.

Eenmaal in de Swingel werden de deelnemers verwelkomt door SWAL-voorzitter Modderman en toegesproken door wethouder Wietse Kooistra met het zand nog aan de schoenen, want net terug van een NLdoet-activiteit in een zandbak Terwispel. Weer zeer geslaagd allemaal! Alle vrijwilligers zeer bedankt!
En morgen nog veel meer NLdoet in ons dorp!

Deel dit bericht

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *