WIJNJEWOUDEdoet

Op vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart is het NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd en gefaciliteerd door het Oranje Fonds. Ook in ons dorp hebben weer verschillende verenigingen en organisatie zich aangemeld om hieraan mee te doen. Misschien leuk om eens een kijkje te gaan nemen?

Stichting A&B aan de Merkebuorren 90 heeft het voorjaar in de kop en gaat daarom een grote voorjaarsschoonmaak houden en een aantal verfklussen afronden. Hierna zullen de bewoners in de voor hen zo belangrijke woonomgeving weer fris en opgeruimd kunnen beginnen.
vrijdag 10 maart van 9-15 uur

SWAL (Samen Weven aan Leven) organiseert een gezellige middag voor senioren uit Ureterp en omstreken. De gasten worden door vrijwilligers opgehaald met de auto voor een rondritje, waarbij ze zelf kunnen aangeven waar ze langs willen rijden. Vanaf 15.00 uur zullen de advocaatjes weer nauwelijks aan te slepen zijn tijdens de gezellige nazit in De Swingel.
vrijdag 10 maart van 14-16 uur

Buurtvereniging Russchenreed timmert letterlijk aan de weg en gaat verder met het opknappen van de kinderspeelplaats in hun straat. Tijdens deze klus willen zij nieuwe speeltoestellen plaatsen en bestaande toestellen schoonmaken en opknappen.
zaterdag 11 maart van 9-14 uur

Volkstuinencomplex De Boerenstreek gaat voor een gezellige dag met alle tuinders. De bedoeling is om ter verfraaiing en bescherming tegen reeën, konijnen en ander wild uit het hekwerk te vervangen. Met als resultaat een nog betere oogst!
zaterdag 11 maart van 9-12 uur

Bij OBS It Twâspan gaan de verfschorten aan en de handen uit de mouwen om de school op te knappen. Vrijwilligers gaan aan de gang om muren en cv-buizen in de klaslokalen van een nieuwe verflaag te voorzien.
zaterdag 11 maart van 9-15 uur

En IJsclub Great Foarût verwacht – nu op de Zuidpool een temperatuur is gemeten van 17,5 graad – dit jaar geen natuurijs meer in Wijnjewoude en gaat daarom maar aan de slag met het clubgebouw. De buitenkant wordt voorzien van een nieuwe laag verf en driekwart van de houten vloer wordt vervangen en krijgt een nieuwe fundering. Als de nieuwe vloer er eenmaal ligt, wordt nog gekeken of er een nieuwe uitgiftebalie voor de consumpties kan worden gemaakt.
zaterdag 11 maart van 8-16 uur

Kijk voor meer informatie op de site van NLdoet.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *