Berichten van Plaatselijk Belang

Recreatie in en rond Wijnjewoude
Het is een voorrecht om als Wijnjewoudsters in zo’n prachtig en gevarieerd landschap te wonen. Nu de lente ons uitnodigt om er weer lekker van te genieten, gun je dat des te meer ook aan anderen. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen de grote schoonheid van Zuidoost Friesland.
In onze directe omgeving vormt Bakkeveen de basis van de recreatie. Hier heb je immers de meeste verblijfsaccommodaties en dus ook de meeste drukte.
Maar hoe mooi is het dat wij in Wijnjewoude een toename van recreanten zien die houden van rust, natuur en landelijkheid. Rond en in ons dorp komen niet alleen steeds meer wandelaars en fietsers, maar straks hopelijk ook meer ‘bootjesmensen’. Hoog tijd dus om de recreatieve kwaliteiten van Wijnjewoude goed ‘op de kaart’ te zetten en zo de economische betekenis van de sector te versterken.
Dat gaan we doen in samenwerking met het Toeristisch Informatie Punt van de regio 3-provinciënland, waarvan Bakkeveen het centrum is. Namens Wijnjewoude is Michiel Postma bereid om zitting te nemen in het TIP bestuur. We zijn onze actieve betrokkenheid gestart met een promotieartikel in de recreatiekrant Bakkeveen Actief, dat binnenkort wordt uitgegeven voor de recreanten. Je kunt het artikel vinden op de pagina recreëren en binnenkort ligt de krant in de winkels.

Plannen voor Klein Groningen
Tijdens de Ledenvergadering van PB op 28 maart jl. heeft de projectgroep Klein Groningen de plannen voor de locatie van de oude melkfabriek gepresenteerd. Het gaat om een speelplaats en aanlegsteiger met diverse faciliteiten. De buurtschap is direct bij de plannen betrokken.

Eigendom Muziekkoepel PB officieel geregeld
De vernieuwde muziekkoepel is, net als de oude, eigendom van Plaatselijk Belang. De koepel staat echter op gemeentelijke grond. In de ledenvergadering op 28 maart jl. is unaniem akkoord gegeven om de eigendomsrechten van koepel en grond nu definitief en officieel vast te leggen, zodat rechten en plichten voor altijd duidelijk zijn. De gemeente betaalt de notariskosten.

Paaltjes
De komende tijd kunt u opmerken dat de gemeente, om veiligheidsredenen, diverse paaltjes midden op de fietspaden weg haalt.

Fietsinformatiedag voor senioren
De gemeente nodigt iedereen van 65 tot 75 jaar uit voor een leerzame en gezellige cursusdag op 9 mei in Frieschepalen. Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers. Opgave is mogelijk tot 15 april. Zie het eerdere bericht hierover.

Groenbrengpunt Ureterp
Deze is in april elke zaterdag geopend van 9.00 – 13.00 uur.

Inloopspreekuur PB: dinsdag 11 april van 19.00 – 19.30 uur in de Swingel, telefoon:
0516-480562

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *