Verslag ODV Bosloop

GESLAAGDE 37e EDITIE ODV LOOP IN WIJNJEWOUDE MET 130 DEELNEMERS AAN DE START..
Prachtige weersomstandigheden, zon en heel weinig wind, troffen de organisatoren de Voetbalvereniging Ontspanning Door Voetbal ODV en SV Friesland woensdag de 24e mei met hun 37e ODVloop.

37 jaar geleden kwam o.a, Ruurd v.d.Woude op het idee om in de winterstop een trimloop te organiseren, start op het sportveld en daarna het bos in, dat heeft men lang volgehouden, van de winterperiode verhuisde men naar een zaterdag in Mei-Juni en later werd het de woensdagavond tussen Hemelvaart en Pinksteren. Ruurd had samenwerking gevonden bij de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik en nu 37 jaar later organiseren die de loop nog mee. Zijn verzorging en de tijdwaarneming, geluidsinstallatie, eindverzorging, speaker en prijsuitreiking. Voor de tijdregistratie staan er marathonklokken bij de start/finish en is Anneke Kerstholt uit Groningen gekomen om de nummers en tijden te noteren, zij heeft een ruime ervaring hierin en werd ondersteund door twee dames van ODV die meeschreven. De uitslagen en verslag staan op de site www.svfriesland.nl

Na 25 jaar nam Ruurd afscheid als organisator en kregen al de vrijwilligers bloemen aangeboden het leek er op dat het ook meteen de laatste loop was, ondanks de goede organisatie, prachtig parkoers en prima organisatie wilde het maar niet lukken boven de 100 deelnemers te komen. Eize Linstra, de voorzitter, vond dit jammer en nam de organisatie over op voorwaarde dat de 26e editie meer dan 100 deelnemers zou trekken, er was een afstand van 10 mijl, 10 km en 6 km dus voor elk wat Wills. De 26e op 26 mei 2016 trok 126 deelnemers dus ging men door, het inschrijfgeld is maar vijf euro en de leden van ODV en SV Friesland betalen een euro minder. Was de herinnering een medaille later is men overgestapt naar een prijs in natura suikerbrood of koek van bakkerij v.d .Molen die ook de 18 broodpakketten levert voor de eerste drie snelsten op elke afstand. Ook nu was Veneboer sport uit Drachten de sport 2000 winkel, sponsor en mocht Hielke en zoon Jens het startsein geven voor deze 37e editie. Eize had het stokje vorig jaar al overgedragen aan Theo Beenen en Oeds Geertsma die verzorgden nu met een 30 tal vrijwilligers deze loop.

Woensdagmorgen was de boog al opgezet, de linten voor de looplijn gespannen, een bobbel in de uitgang voorzien van een Pilon en de route aangegeven. Hoeveel deelnemers er nu weer zouden komen was afwachten, aan het weer zou het niet liggen, wel liepen en zondag ruim 3100 de loop Leeuwarden en zaterdags ruim 200 de Statenloop in Oenkerk, ook was er deze avond de finale van Ajax op tv en komende zaterdag kunnen de lopers in St.-Jabik terecht voor de langste straatloop van Nederland over de gehele Ouwedyk. 130 deelnemers werden het, 20 meer dan vorig jaar maar deze loop heeft tocht minstens 200 lopers verdiend, eind dit jaar gaat men de datum bepalen voor 2018 dan is Hemelvaart weer vroeger in het jaar rond de 20e mei.
Dit keer ook weer veel nieuwe lopers aan de start, deze vonden het een schitterend parkoers, afwisselend, bospaden, verhard en asfalt, het keerpunt en hetzelfde stukje weer terug was niet zo leuk maar wel noodzakelijk om op de juiste afstand te komen. Overal verkeersregelaars en vrijwilligers, fout lopen was bijna niet mogelijk al presteren sommigen dat nog wel maar dit jaar niet.

Het voetbal kostte wel lopers die kozen nu voor een training dicht bij huis om op tijd voor de tv te zitten, in de schitterend vernieuwde kantine van ODV, deze was gestript en voorzien van isolatie en nieuw plafon en geschilderd en op het dak heel veel zonnepanelen, allemaal gerealiseerd met vrijwilligers waarvan een stel 40 jaar geleden ook betrokken was bij de bouw van deze kantine, stond ook een tv op voetbal.

Nadat iedereen gefinisht was konden Theo Beenen en Jan Kooistra de prijzen uitreiken, de kantine zat vol en Ajax stond al met 1-0 achter. Dankbaar namen de lopers de prijzen in ontvangst en bedankte de organisatie voor het organiseren van deze 37e loop. Het bleef nog een tijdje gezellig in de kantine ondanks dat Ajax met 2-0 verloor, de loop was immers geslaagd, geen ongemakken gehad en tevreden lopers daar doe je het dan ook voor.

De uitslagen
16 km:
1e Foppe v.d.Heide Drachten 1.01.35 2e Ate Bijlsma Garyp 1.05.13 3e Jan-Harm Schippers Harkema 1.05.33 4e Henk Piek Drachten 1.07.12 5e Peter Liemburg Drachten 1.08.35
Vrouwen: 1e Geeske Zonderland Drachten 1.21.08 2e Janny Veenstra Drachten 1.21.09 3e Elisabeth Bremer Drachten 1.24.54 4e Thea v.d.Meulen Sneek 1.28.10 5e .Tina Bekius Berltsum 1.29.56
10 km:
1e Jan-Sytze Jonker Hemrik 33.06 2e Timo Schraa St.-Anna 37.42 3e Jouke-Atze Posthumus Rottevalle 38.37 4e Berni Prins Zevenhuizen 38.48 5e Klaas Willems Haulerwijk 41.34
Vrouwen: 1e Tracy v.d.Ploeg Damwâld 51.51 2e Thekla Baron Wijnjewoude 51.56 3e Karin Danhof Jirnsum 53.32 4e Saakje Regnerus Broeksterwâld 53.33 5e Lenie Wilms Oosterwolde 54.08
6.1 km:
1e Folkert Visser Burgum 22.22 2e Stijn Bouma Appelscha 23.47 3e Dirk Pieter Boersma Houtingahage 25.11 4e Duco Klooster Wijnjewoude 26.17 5e Arjen Grondsma Wijnjewoude 29.24

Vrouwen: 1e Tetsje Hoks Joure 30.35 2e Rinske Jonker Hemrik 31.08 3e Anke v.d.Veen Wijnjewoude 33.05 4e Silvana Broersma Wijnjewoude 33.13 5e Nelly Mulder Drachten 33.31

Aanmoedigingsprijs: Tineke Dreijer en Heero v.d. Veen Wijnjewoude

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *