Weinterp 4 mei 2017

Gisteravond waren er veel deelnemers aan de dodenherdenking op de begraafplaats van het kerkje aan de Weinterp. De krans werd dit jaar gelegd door Marrit Dreijer en Marit Dijkstra van It Twâspan. Voorafgaand aan de twee minuten stilte las Tineke Kamminga van Votum Nostrum een gedicht voor van de 17 jarige Floor Gaus uit Overveen, die het zelf heeft voorgedragen tijdens de herdenking in voormalig kamp Amersfoort.

In deze tijd van vrede in mijn leven,
is het lastig te bevatten, dat 73 jaar geleden,
op de plek waar ik nu zit,
mensen stierven voor mijn vrede,
mensen stierven voor mijn vrijheid,
en wat raar om te bedenken,
dat op dit moment op deze aarde,
er nog steeds mensen sterven,
voor de vrede en de vrijheid,
voor een meisje net als ik,
zodat zij later net als ik,
over 73 jaar,
mag klagen over school en huiswerk,
in plaats van bang te zijn,
voor bommen en de dood.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *