Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in Wijnjewoude

Voor iedereen die op zoek is naar specifieke kennis over energiebesparende maatregelen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Op woensdag 28 juni is de thematour ‘Warmtepomp met aardaccu’ in Wijnjewoude. Familie Pool laat tijdens een rondleiding haar gasloze woning en de vele duurzame toepassingen zien. Er is plek voor tien geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over energie opwekken.

Huiseigenaren Frans en Hanneke Pool plaatsten in hun woning uit 1925 diverse duurzame toepassingen. De woning wordt verwarmd door een warmtepomp en heatpipes. De warmtepomp is gekoppeld aan een energieveld en aardaccu. “Alle elektriciteit die we nodig hebben wordt opgewekt door onze 54 zonnepanelen”, vertelt Frans trots. “We zijn nu ruim een jaar van het gas af en dat bevalt goed.” De thematour ‘Warmtepomp met aardaccu’ vindt plaats op woensdag 28 juni om 19.00 uur in Wijnjewoude. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.duurzamehuizenroute.nl.

Thematours in Fryslân

Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: “We werden warm ontvangen door de familie en zij vertelden op een duidelijke wijze over de overwegingen en keuzes die zij maakten.” Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een goed beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe bijvoorbeeld een energiezuinig huis woont of hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt.
In samenwerking met de provincie Fryslân organiseert de Duurzame Huizen Route thematours in Fryslân. Op zaterdag 24 juni is de thematour ‘Gasloos’ in Oudehorne, op vrijdag 30 juni de thematour ‘Duurzame jaren ’70 woning’ in Boornbergum en op zaterdag 8 juli de thematour ‘Lucht/water-warmtepomp’ in Ysbrechtum.

Volgende editie Nationale Duurzame Huizen Route

De thematours zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping van hun kennis. Daarnaast kunnen huiseigenaren zich laagdrempelig oriënteren op duurzaam bouwen en wonen tijdens de 5e editie van Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november 2017. Enkele honderden huiseigenaren openen hun deuren voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam wonen.
Het delen van kennis en ervaringen gaat 365 dagen per jaar door via de digitale huizenroute. Belangstellenden kunnen online vragen stellen aan huiseigenaren.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *