Roefeldag: snuffelen aan beroepen

Op 6 juli was het Roefeldag. Op deze bijzondere dag mochten kinderen uit groep 8 van de basisscholen snuffelen aan beroepen. Wil ik iets in de techniek, in de zorg of iets met de natuur? Bakker, schoonheidsspecialiste, drukker, fietsenmaker of monteur?

De deelnemende bedrijven waren dit jaar Schoonheidssalon Anja, Bakkerij van der Molen, Autobedrijf Auke Pool, Camping Ikenhiem (REIK), fietsenmakerij Meinsma, Drukkerij Pool, Basisschool de Bôge, Staatsbosbeheer, Peuterspeelzaal de Telle, Thuiszorg De Friese Wouden, Boerderij Meestringa en Bloemen- en Kadohuis Wilma.

Na ontvangst in de Swingel werden Michael, Annie, Dustin, Ilse, Lucy, Anne, Jorik, Jildou, Thomas, Tineke, Klaas, Daniël, Jelke, Janneke, Gerwin, Gerben, Britt, de beide Marrit’s, Joleen, Romano, Sanne, Jelmer, Giny, Celina, Jade, Lineke en de beide Jesse’s door hun begeleiders bij een bedrijf afgeleverd. Later op de ochtend volgende een tweede bezoek aan een ander bedrijf.

Op de foto’s (de meeste van René Seefat) zie je de belevenissen van de kinderen. Ook werden er filmopnamen gemaakt voor de nieuwe dorpsfilm, die begin volgend jaar verschijnt. Het was een prachtige dag, vooral ook door de inzet van de vele vrijwilligers en bedrijven!

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Bijna al 6 jaar geleden, ik herinner me het als de dag van gisteren; wachten in de swingel en geen idee wat er gebeurde, totdat ik eindelijk werd afgezet bij drukkerij Pool. Alhoewel mijn thuis situatie erg slecht was toen, en alhoewel ik een rotkind was, ik heb mijn beste tijden toch écht in Wijnjewoude meegemaakt!
    Nu ben ik 17 en woon in Bolsward en kan jammer genoeg moeilijk terug reizen; ik zou wensen dat ik nog contact had met een paar van mijn oude beste vrienden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *