Dode jonge otter bij Koningsdiep

Vanochtend troffen Janny en Peter van de Twa Bûken langs de N381 ter hoogte van het Koningsdiep een dode otter aan. De otter is inmiddels bij hen opgehaald door Harrie Bosma, coördinator Friesland van de werkgroep ‘bevers en otters’ van de landelijke zoogdierenvereniging. Het bleek te gaan om een jong vrouwtje.

Er zijn ongeveer 40 otters in heel Friesland, aldus Harrie, maar die zitten over het algemeen meer in het merengebied. Dat er ook otters waren in het gebied van het Âlddjip was bekend, maar wel is het bijzonder dat er hier kennelijk ook jongen zijn. Dit jaar zijn in Friesland 10 otters aangereden, vorig jaar 19. Harrie vertelt dat door het fijnmazige net langs de nieuwe N381 langs deze weg nu minder slachtoffers vallen dan in voorgaande jaren. Jammer dat dit jong door het net niet is tegengehouden.

Harrie heeft een YouTube kanaal waar hij zijn filmpjes over otters, dassen en andere zoogdieren in Friesland plaatst. 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *