Aan de slag op burendag

Afgelopen zaterdag, 23 september, was het burendag. Een jaarlijks terugkerend evenement ondersteund door het Oranje Fonds.

Aan de Merkebuorren hadden de buurtverenigingen’ Meiinoar Ien’,’ De Witte Zwaan’ en ‘Centrum’ de handen ineen geslagen. Onder een heerlijk herfstzonnetje werd gezaagd en geschilderd aan kerstversiering. In de donkere dagen voor kerst zullen straks langs de hele Merkebuorren zilveren sterren schitteren.

 

 

Ook ‘Russchenreed’ deed traditiegetrouw weer mee aan burendag. Dit keer werd een prachtige zandbak geplaatst. De speeltuin nadert hiermee haar voltooiing. Een project waar de buurt trots op mag zijn!

Buurtvereniging ‘Weinterp’ heeft tijdens het dorpsfeest altijd een model van de Weinterper klokkenstoel in de voortuinen staan. Op burendag gingen ze aan de slag om deze van nieuwe, frisse kleuren te voorzien. De activiteit werd ’s avonds afgesloten met een barbecue.

De Welfingstrjitte had een goede reden om niet mee te doen aan burendag. Jinte de Kroon vierde daar haar dertigste verjaardag. Groot feest, waarvoor ook de buren waren uitgenodigd. Daar toch ook een beetje burendag dus.

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *