Lichtjesavond

Uitvaartvereniging Eert De Doden nodigt u van harte uit voor de inmiddels traditionele lichtjesavond op zaterdag 28 oktober om 19.00 uur. De bijeenkomst wordt roulerend georganiseerd op een van de twee begraafplaatsen die Wijnjewoude rijk is. Deze keer is dat voor de tweede maal de sfeervol verlichte begraafplaats bij het oude kerkje van Duerswâld.
Deze bijeenkomst is bedoeld om dierbare overledenen te gedenken en een lichtje te plaatsen op hun graf. Ter nagedachtenis van hen die elders begraven of verstrooid zijn, kan men het gedenklichtje plaatsen op het grote witte hart dat daarvoor op de begraafplaats staat.

De herdenking wordt ingeleid met troostvolle woorden en liederen. Na het plaatsen van de gedenklichtjes bent u uitgenodigd voor lekkere warme koffie, thee of chocolademelk, verzorgd en bekostigd door hotel restaurant De Stripe. De grafkaarsen worden gratis ter plaatse verstrekt.
Heeft u na deze ervaring de behoefte om nog wat te mijmeren bij rustige orgelmuziek of wilt u uw gedachten delen, bij het kerkgebouw vindt u een luisterend oor bij dorpsgenoten van dorpssteunpunt en kerk.

We verzoeken u waar mogelijk op de fiets naar de begraafplaats te komen. Een zaklamp is handig om het graf van uw dierbare te vinden. Momenteel is een deel van het gras aangetast door emelten, hier ligt zwarte grond. Geschikt schoeisel is aan te raden.

De lichtjesavond wordt georganiseerd door uitvaartvereniging Eert de Doden in samenwerking met Stichting Begraafplaatsen en de Hervormde gemeente. Heeft u vervoer nodig? Bel met Afke Drenth, 0516 481590.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *