Mevrouw Bosma 100 jaar!

Het was een bijzondere middag in it Wâldhûs. Mevrouw Bosma werd vandaag 100 jaar!
Trijn Bosma – de oudste inwoonster van ons dorp – woont al meer dan 75 jaar in Wijnjewoude (eerst natuurlijk Duerswâld) en al die tijd op bijna dezelfde plek. Met haar man Frits woonde Trijn aan de Merkebuoren, waar Frits een banketbakkerij had. Hij was de bakker van de beroemde en tot ver over onze landgrenzen verkochte Zoeteliefjes. Enkele jaren na het overlijden van haar man Frits, stak Trijn de Merkebuorren over en werd een van de eerste bewoners van it Wâldhûs. Daar woont ze nu ook al weer meer dan 25 jaar.

Familie, buren, medebewoners, oud-bewoners, de huisarts, de persmuskieten van de Bân, de dorpswebsite en de dorpsfilm: het was een gezellige drukte met heerlijke taartjes voor iedereen. Namens Plaatselijk Belang sprak Grietje Rooks Trijn Bosma toe, overhandigde haar een prachtig boeket en bracht haar namens het dorp de felicitaties over. Burgemeester Ellen van Selm mocht op deze bijzondere dag natuurlijk ook niet ontbreken. Zij kwam met prachtige bloemen namens B&W. En zij bood mevrouw Bosma een fruitboom aan, die in komende maand ergens in de gemeente Opsterland zal worden geplant, speciaal voor onze eeuweling!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *