( Verslag is met dank aan Harkema Opeinde)

Ruststand 0 -3
Eindstand 1-4
Wedstrijdsponsor: Onesto Construction

Harkema-Opeinde heeft zich de laatste weken een merkwaardige kwaliteit eigen gemaakt. Vanuit het niets slaat de ploeg van Willem Schokker in korte tijd drie keer toe. Hiermee zet het elftal wedstrijden volledig naar de hand. Tegen De Sweach waren twaalf minuten voldoende de tegenstander kansloos te laten en tegen VIOD hadden de groengelen aan negen minuten genoeg. Tegen ODV werd afgelopen zaterdag de wedstrijd in 4 minuten beslist. Vier minuten hadden de Harekieten nodig om drie keer af te drukken. Vrij eenvoudig kon men uiteindelijk met een 1-4 zege huiswaarts keren.

Het eerste halfuur in Wijnjewoude kenmerkte zich niet door gevaarlijke momenten voor beide doelen. De wedstrijd was in evenwicht, waarbij ODV iets dreigender was. De pogingen van de thuisploeg kwamen echter niet verder dan het predicaat speldenprikjes van de lichtste categorie. Wat gedurende de beginfase opviel, was dat Harkema-Opeinde en ook ODV moeite hadden staande te blijven op het gladde veld. De glijpartijen waren niet meer op de vingers van een hand te tellen. Toen de klok de 25 minuten was gepasseerd, leken de bezoekers eindelijk gewend aan de grasmat. Pas toen kreeg Harkema grip op het spel. Een eerste wapenfeit diende zich snel aan. Een voorzet van Alex van der Tuin werd doorgekopt door Hilbrand Benedictus. Hille Postma kwam hierdoor vrij voor de ODV-goal te staan. De aanname bij Postma duurde een fractie te lang, waardoor zijn schot geblokt kon worden. ODV kon opgelucht ademhalen, maar voordat men het in de gaten had, was de wedstrijd gespeeld. In minuut 34 produceerde Alex van der Tuin vanaf de zijkant van het veld een indraaiende voorzet. Meerdere spelers liepen aan de bal voorbij. Bij de tweede paal dook Hille Postma op als een duveltje uit een doosje. Geplaatst knalde hij de bal in de verre hoek. Twee minuten later rukte Harkema-Opeinde weer op. Op een metertje of twintig van het doel kapte Chris Hoeksma zich vrij, waarna hij tegendraads de vijandelijke veste onder vuur nam. ODV-goalie Niels van der Meer stond op het verkeerde been en keek roerloos toe hoe het niet eens zo harde schot via de binnenkant van de paal over de doellijn rolde. Nog geen zestig seconden later deed de puik spelende Hoeksma opnieuw van zich spreken. Met een gave steekpass stuurde hij Wilbert Huitema weg. Huitema behield goed overzicht, gaf de bal op een presenteerblaadje voor Hilbrand Benedictus, die van dichtbij de 0-3 in de touwen schoot.

Voor Harkema was het hierna zaak om de marge tot aan de pauze op drie te houden. In die missie slaagde de al wekenlang sterk opererende defensie, bestaande uit Ronald van der Wal, Cris Alma, Wytse Couperus en Fokko Spinder feilloos. Ook na de helftwisseling bleef de groengele verdediging – dikwijls geholpen door stofzuiger Dennis Postma – eenvoudig overeind. ODV wilde snel iets terug doen. Men kreeg ook een aardige kans. Na een hoekschop kwam de bal in het Harkema-strafschopgebied voor de voeten van Simon Rozema. Die leek de hoek voor het uitzoeken te hebben, maar kwam niet verder dan een halfzacht schot dat recht in de handen van keeper De Graaf terecht kwam. Groter was de kans die Harkema-Opeinde enkele momenten later kreeg. Na een formidabele actie van Hilbrand Benedictus werd Wilbert Huitema op de vijfmeterlijn aangespeeld. Huitema raakte de bal niet goed, maar het was aan uitstekende reflex van keeper Niels van der Meer te danken dat de bal buiten de palen verdween. Harkema bleef zoeken naar een vierde treffer en vond die in de 71ste minuut. Na een afgeslagen corner van Alex van der Tuin kwam de bal opnieuw voor de voeten van diezelfde Van der Tuin. Dit keer besloot de Harkemaster youngster het doel onder vuur te nemen. Zeer verdienstelijk, want goalie Van der Meer kreeg het schot niet onder controle. Hilbrand Benedictus stond klaar om de 0-4 binnen te tikken. De bezoekers geloofden het wel en hoewel er kansen waren op de 0-5, was het ODV dat in de laatste tien minuten nog even serieus aanzette. In de 83ste minuut wist Harkema-goalie De Graaf een voorzet – die door de wind onvoorspelbaar inwaaide – ternauwernood weg te werken. In een poging de bal alsnog te bemachtigen vloerde De Graaf ODV-er Simon Rozema. Arbiter Van Ekelenburg kende een strafschop toe, die door Joop Welfing werd benut. Uiteraard was het duel allang gespeeld, maar twee minuten voor het einde was ODV nog dicht bij een tweede treffer, toen een vrije trap van Joop Welfing op de bovenkant van de lat uiteen spatte.

Gescoord werd er niet meer. De talrijk meegereisde Harkema Opeinde-aanhang kon wederom tevreden huiswaarts keren.

In verband met beker en vrij weekend speelt Harkema pas weer op 18.11. Zij spelen dan in en tegen Rottevalle.
ODV krijg zaterdag 4.11 kans op revance. Wij gaan dan op bezoek bij Ropta Boys.

Nog even dit:
De bekerwedstrijd VV Bakkeveen- ODV zm 1 wordt NIET, zoals eerder gemeld, gespeeld op 11.11.2017 maar is door verplichtingen van VV Bakkeveen op 12.11. verschoven naar 08.11.2017. Aanvang 20.00 uur.