50e treffer voor Joop Welfing

Bron: Leeuwarder Courant

Tijdens het met 1-2 gewonnen uitduel van ODV met ASC ‘75 scoorde Joop Welfing zaterdag zijn vijftigste treffer. Hij ontving zijn tweede ster van de website Voetbalnederland.

Op zijn vierde begon Joop Welfing al met voetballen en zodra het kon, meldde hij zich aan bij ODV, uit Wijnjewoude. Daar scoorde hij in zijn jeugd aan de lopende band en die lijn trekt hij in het eerste elftal moeiteloos door. Met de zilveren ster voor vijftig doelpunten tot gevolg.

Dubbel feest

Het was dubbel feest voor Welfing. Hij werd zondag, een dag na zijn behaalde jubileum, twintig jaar. ,,Je krijgt per 25 goals een ster. Maar dat hoeft niet per se in een seizoen te zijn, als ik er nu nog twintig maak en volgend seizoen vijf, krijg ik ook weer een ster”, legt de goalgetter uit. ,,De gouden ster krijg je bij honderd treffers. Ik heb nog wel wat jaartjes te gaan, dus die wil ik graag halen.”

Dat de spits annex vleugelaanvaller een aardig balletje kan trappen, is ook bij de Friese profclubs niet onopgemerkt gebleven. Helaas gooide blessureleed roet in het eten.

,,Toen ik een jaar of dertien was kon ik naar Cambuur en SC Heerenveen, maar ik brak mijn kuitbeen”, staat Welfing nog helder bij. ,,Weg kans. Daar heb ik enorm van gebaald. Ik vind dat nog steeds jammer. Het had zo leuk kunnen zijn. Ik heb vervolgens nog wel in regioteams gespeeld met talenten uit Friesland, Groningen en Drenthe, maar tot nog een uitnodiging leidde dat niet meer.”

Scorend vermogen

De blessure heeft zijn scorend vermogen niet aangetast, dat laat zijn productie wel zien. In het seizoen 2013/14 kwam hij op vijftienjarige leeftijd al bij de selectie en sindsdien is hij een constante factor. Deze jaargang staat hij al op acht treffers in vier wedstrijden. ,,Mijn persoonlijke doel is twintig, omdat ik dat nog niet gehaald heb. Vorig seizoen maakte ik er zestien. Met Auke Linstra van het zondagelftal heb ik een weddenschap afgesloten. Degene die 25 goals maakt, krijgt een kratje bier. Hij schoot er afgelopen weekeinde vijf in en staat nu ook op acht.”

Vragen naar het mooiste doelpunt aan iemand die de goals aaneenrijgt, is als zoeken naar een naald in een hooiberg. Toch komt er eentje boven. ,,Ik heb weleens een omhaal gemaakt, en ook wel een aantal keer van dertig meter raak geschoten. Maar het gaat ook om het belang van het doelpunt. Toen ik in de B1 zat, speelden we de kampioenswedstrijd tegen DWP B1. Het was zij of wij. Het stond 1-1 en zij hadden de overhand. Uit frustratie besloot ik maar eens te schieten. Stijf in de kruising. Daardoor werden wij kampioen. Anders zou er een beslissingswedstrijd volgen en daar had ik minder vertrouwen in.”

Vierde plek

Mede dankzij de doelpunten van de pabo-student staat zaterdagvierdeklasser ODV met negen punten op de vierde plek. Een punt minder dan de drie ploegen erboven. ,,We willen binnen twee jaar promoveren naar de derde klasse. Iedereen is daar heel bewust mee bezig, neemt het voetbal heel serieus en zit op vrijdagavond niet tot laat in de kroeg.”

Morgen staat er een kraker op het programma tegen nummer twee Veenhuizen. Welfing: ,,Dat wordt een lastig potje, we voetballen uit vaak minder goed dan thuis. Uit tegen Rottevalle verspeelden we onze eerste punten. Nu maar voor de volle buit gaan.”

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *