Rottevalle 1 – ODV !

Met dank aan VV Rottevalle:

Rottevalle had het eerste competitieweekend vrij. Zaterdagmiddag stond het elftal onder leiding van de nieuwe trainer Johannes Douma – verwachtingsvol- aan de aftrap tegen ODV uit Wijnjewoude. Na het teleurstellende seizoen van vorig jaar zijn de verwachtingen in de nieuwe voetbaljaargang hoog. Rottevalle wil meedoen, voor in ieder geval een promotieplek. Een goede start is dan gewenst en een eerste wedstrijd winnen geeft de burger moed. Rottevalle trok aan het langste eind en won met 2-1, maar zonder slag of stoot ging het niet. Het vertoonde spel was nog niet om over naar huis te schrijven. Rottevalle wilde wel van meet af aan laten zien dat het van plan was de punten thuis te houden en zocht de aanval. Het leverde ook wel een paar mogelijkheden op, maar het was nog te gehaast en onwennig. ODV stelde er niet zo heel veel tegenover, maar kreeg toch een dot van een kans in de schoot geworpen. Voor open doel werd echter een niet te missen kans overgeschoten. Rottevalle kende hierna voetballend zijn beste fase en kreeg goede mogelijkheden de score te openen. De aanvallers misten een paar riante kansen, waarbij Gjalt Nijboer pech had dat zijn afstandsschot op de kruising belandde. De verdiende voorsprong voor Rottevalle kwam er in de negenentwintigste minuut. De doelman van ODV keerde in eerste instantie het schot van Jelle Witteveen, maar in de herkansing die volgde was het Liekele Kamminga die van dichtbij doel trof. Het leek het begin van meer doelpunten voor Rottevalle, maat twee minuten later was de stand al weer in evenwicht. ODV mocht een hoekschop nemen en door onvoldoende dekken en opletten kon de mee opgekomen Sjoerd de Vos bij de verre paal binnenkoppen. Zo moest Rottevalle van voren af aan beginnen. Het spel werd er van beide kanten niet beter op, veel grote kansen konden er niet meer worden genoteerd. Zo werd er gerust bij een gelijke stand.
Na de thee was de eerste kans voor ODV, maar die werd gemist. Rottevalle ging hierna op zoek naar de voorsprong en in de vijfenvijftigste minuut was het zover. Jorrit Schra kwam goed door in het strafschopgebied van ODV en kon alleen door een overtreding gestopt worden. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Liekele Kamminga schoot onberispelijk raak. Rottevalle weer aan de goede kant van de score. ODV moest nu alles op alles zetten om weer langszij te komen. Het was nu wel veelvuldig op de helft van Rottevalle te vinden, maar de aanvallen misten raffinement, waardoor Rottevalle uiteindelijk vrij eenvoudig overeind bleef. ODV moest risico’s nemen, waardoor het de aanvallers van Rottevalle de gelegenheid gaf gevaarlijk te worden. Het probleem deze middag bij Rottevalle was, dat het niet lukte de geboden ruimtes te benutten. Met wat meer overleg en overzicht had het de score gemakkelijk uit kunnen breiden. Nu werd het een van beide kanten matige vertoning en tot het eind van de wedstrijd ‘billenknijpen’ voor Rottevalle.